Giro d'Italia

Stjerne udtaget til Giroen efter ni måneders karantæne

Den hollandske sprinter Dylan Groenewegen er en del af Team Jumbo-Visma-holdet, når Giro d'Italia skydes i gang i starten af maj måned.

Næsten ni måneder er gået, siden Dylan Groenewegen kolliderede med Fabio Jakobsen på 1. etape af Polen Rundt.

Sammenstødet sendte Jakobsen ind i banden med høj fart, og han måtte efterfølgende lægges i kunstigt koma med svære skader i ansigtet. Men på trods af brækkede knogler, udslåede tænder og flere operationer vendte Jakobsen tilbage til professionel cykling den 11. april, da han stillede til start ved Tour of Turkey.

Og nu bliver det så Groenewegens tur til igen at iføre sig løbsdragten. Det skriver cyclingsnews.

Den hollandske sprinter er blevet udtaget til Giro d'Italia, der begynder den 8. maj. Kun en dag efter, at hans karantæne på ni måneder for episoden med Jakobsen udløber.

- Jeg har talt med Fabio (Jakobsen, red.), før han kørte i Tyrkiet, og det var rart for mig at se, hvor godt han klarede det. Nu ser jeg rigtig meget frem til selv at køre igen, og jeg er glad for, at jeg kan gøre det i et smukt løb som Giro d'Italia, siger Dylan Groenewegen.

Har modtaget flere trusler

Efter episoden ved Polen Rundt sidste år har Groenewegen modtaget hårde beskeder og trusler på både de sociale medier og med posten.

Blandt andet fik han tilsendt en løkke til at hænge sit barn.

Den 27-årige sprinter modtager stadig beskeder om episoden, men det er ikke længere kun det negative, der fylder.

- Jeg har modtaget mange hjertevarmende beskeder efter alt det, der skete. Men jeg tager også nogle negative reaktioner med til min tilbagekomst, siger han.

Groenewegen er blevet en del af Jumbo-Vismas Giro-hold, efter Chris Harper måtte melde afbud med en øjenskade. Oprindeligt var det planlagt, at Groenewegen skulle gøre comeback i Tour of Hungary den 12. maj.

Jumbo-Vismas øvrige ryttere til Giroen er George Bennett, Jos van Emden, Eduardo Affini, David Dekker, Paul Martens, Koen Bouwman og Tobias Fos.