Cykling

Dansk profil sejrede 'endelig': - En kæmpe lettelse

Emma Norsgaard nyder godt af samarbejdet hos Movistar, som hun beskriver som noget helt specielt.

Så var den der endelig.

Efter fem andenpladser i sæsonen fik Emma Norsgaard brudt forbandelsen. I weekenden vandt hun to etaper og blev den samlede vinder af etapeløbet Elsy Jacobs Festival i Luxembourg.

- Det føles virkelig fedt. Det er en kæmpe lettelse for mig og for mine holdkammerater, som har arbejdet godt. Det føles godt endeligt at kunne give dem lidt tilbage, siger en glad Emma Norsgaard til TV 2 SPORT.

- Efter den første sejr i lørdags var jeg nærmest mere lettet end glad. Det var virkelig dejligt at få hul på bylden. Det gjorde, at jeg kunne blive ved med at præstere om søndagen også. Nu håber jeg bare, at det varer ved.

Roser samarbejdet

Den danske cykelrytter skiftede op til denne sæson til storholdet Movistar. Her har hun indtil videre nydt stor succes.

I sit første løb, Omloop Het Nieuwsblad, kørte hun en andenplads hjem. Det samme gjorde hun ugen efter i Le Samyn des Dames. Også i Healthy Ageing Tour, Oxyclean Classic Brugge-De Panne og Scheldeprijs blev det til andenpladser.

Det kom efter et år med masser af genoptræning efter en skadespause i 2019.

- I slutningen af sidste sæson kom jeg endelig tilbage, og så har jeg bare arbejdet hårdt videre over vinteren. Og så tror jeg bare, det er mine omgivelser, der har gjort, at det endelig spiller for en gangs skyld. Holdet og jeg har fået en masse selvtillid. Vi arbejder bare godt sammen. Det er et af de bedste hold til at samarbejde. Så det er fedt at kunne hive sejren hjem til holdet, fortæller Norsgaard.

Nu står den på højdetræningslejr for Emma Norsgaard, inden hun skal til Tyskland 25. maj for at køre etapeløbet Internationale LOTTO Thüringen. Derefter gælder det danmarksmesterskaberne. Her skal hun forsvare sin titel i linjeløbet fra sidste år.

Hun vandt også DM i linjeløb i 2016. Året efter vandt hun sølv ved juniorernes VM i samme disciplin.