To danskere udtaget til Giroen

Christopher Juul-Jensen skal køre Giro d'Italia for sjette gang i karrierens, mens Mikkel Honoré er med i løbet for tredje gang i træk.

En arbejdshest og en komet er mandag blevet udtaget til årets første Grand Tour, Giro d'Italia.

Først blev Christopher Juul-Jensen udtaget til Team BikeExchanges hold.

En time senere satte belgiske Deceuninck - Quick-Step navn på sine otte ryttere. Blandt dem var 24-årige Mikkel Honoré, der er godt i gang med et gennembrud på den største cykelscene.

Bygget op om Yates

Chris Juul skal køre Giro d'Italia for sjette gang i karrieren - og Grand Tour nummer ti. I en pressemeddelelse fra Team BikeExchange bliver han sammen med Meyer og Hepburn nævnt som hjælperyttere, der "hjælper kaptajnen med hestekræfter gennem det tre uger lange løb".

Team BikeExchanges Giro-hold

Simon Yates, Storbritannien

Christopher Juul-Jensen, Danmark

Mikel Nieve, Spanien

Tanel Kangert, Estland

Michael Hepburn, Australien

Cameron Meyer, Australien

Callum Scotson, Australien

Nick Schultz, Australien

- Simon er en af løbets favoritter, og vi ser frem til udfordringen. Holdet er bygget op omkring ham med en god balance mellem erfaring og ungdom, siger sportsdirektør Matt White.

- Jeg ved, at hele holdet glæder sig til mødet med verdens bedste ryttere, hvor vi støtter vores kaptajn maksimalt i denne udgave.

Simon Yates har for nylig vist storform i optaktsløbet Tour of the Alps, hvor han vandt en etape og sluttede som nummer et i klassementet. I 2018 vandt han karrierens hidtil eneste Grand Tour med triumfen i Vuelta a España.

Chris Juul står noteret for tre professionelle sejre i karrieren, herunder et dansk mesterskab. Seneste sejr var i 2018 i Schweiz Rundt.

Stjernespækket hold

Mikkel Honoré har fået et stort gennembrud i 2021-sæsonen, hvor han har vundet to løb.

Han var med i Giro d'Italia i både 2019 og 2020, og i den seneste udgave af løbet var han med til at forsvare João Almeidas lyserøde førertrøje i hele 15 dage. Almeida mistede mod slutningen førertrøjen og endte på fjerdepladsen.

Endelig kan Deceuninck - Quick-Step give Grand Tour-debut til cykelfænomenet Remco Evenepoel, der på grund af et uhyggeligt styrt missede debuten og mange andre løb sidste år.

Deceuninck - Quick-Steps Giro-hold

João Almeida, Portugal

Remco Evenepoel, Belgien

Pieter Serry, Belgien

Iljo Keisse, Belgien

Mikkel Honoré, Danmark

James Knox, Storbritannien

Fausto Masnada, Italien

Rémi Cavagna, Frankri

- Allerede i første uge kommer der vanskelige etaper, og vi må ikke glemme Montalcino-etapen (11. etape), hvor der skal køres 35 kilometer på grusvej. Som i alle andre Grand Tours bliver den sidste uge hårdest og vigtigst med mange brutale stigninger, siger sportsdirektør Davide Bramati i en pressemeddelelse.

- Vi forventer et hårdt løb, men vi er alle meget motiverede.

Giro d'Italia køres fra 8. til 30. maj.