Cykling

VM skal for første gang afholdes i Afrika

For første gang nogensinde skal VM i landevejscykling afholdes i Afrika.

Europa, Asien, Nordamerika, Sydamerika, Oceanien.

De fem ovenstående kontinenter har alle lagt asfalt til et verdensmesterskab i landevejscykling. I 2025 vil endnu et kontinent blive tilføjet listen, når enten Rwanda eller Marokko skal være værter for et VM i Afrika.

Det bekræfter præsidenten for Den Internationale Cykelunion (UCI), David Lappartient.

- UCI har besluttet, at 2025 skal være Afrikas år. For første gang siden UCI's grundlæggelse 14. april i år 1900 vil VM blive afholdt i Afrika, siger præsidenten ifølge det belgiske medie Sporza.

Hvis valget falder på Rwanda, vil det blive afholdt i hovedstaden Kigali, mens kystbyen Tanger skal huse det historiske mesterskab, hvis Marokko bliver tildelt værtsskabet.

David Lappartient, der i øjeblikket befinder sig i netop Rwanda i forbindelse med cykelløbet Tour of Rwanda, oplyser desuden, at værtsbyen vil blive valgt 24. september i år.

Europa har flest verdensmesterskaber

VM i linjeløb er hovedsageligt blevet afholdt i Europa, og det har da også været tilfældet de seneste fire år.

Vi skal tilbage til 1974 for at finde det første verdensmesterskab, der blev afholdt uden for Europa. Dengang var det Montreal i Canada, der var værter for det prestigefyldte mesterskab.

Siden da har VM været afholdt i lande som Japan, USA, Australien, Qatar og Colombia. Og i 2025 vil enten Rwanda eller Marokko ligeledes kunne nævnes som et ikke-europæisk land, der har haft glæden af et verdensmesterskab i landevejscykling.

I år vil VM blive afholdt i den belgiske region Flandern.