Cykling

Jakobsen tordner mod Groenewegen

Sprinteren Fabio Jakobsen er tosset på Dylan Groenewegen, der var skyld i et alvorligt styrt under Polen Rundt 2020.

Et privat møde mellem Fabio Jakobsen og Dylan Groenewegen er endt i et offentligt angreb.

Fabio Jakobsen (Deceuninck – Quick-Step), der i 2020 kom usædvanligt alvorligt til skade i et styrt forårsaget af Groenewegen (Team Jumbo-Visma), truer ligefrem med et juridisk efterspil.

Det sker på Twitter, efter Groenewegen har refereret dele af deres første møde efter det grusomme styrt i Polen Rundt, hvor Jakobsen brækkede alle knogler i ansigtet, da han blev presset ind i barrieren.

Her følger hele Fabio Jakobsens udlægning af samtalen efter styrtet i august 2020.

- Jeg var overrasket over at se udtalelserne fra Dylan Groenewegen, der handlede om vores seneste møde.

- Mødet var arrangeret for at prøve at opnå en fælles forståelse af uheldet i Polen.

- Det var meningen, at indholdet af mødet skulle holdes fortroligt mellem os to og vores juridiske folk.

- Jeg er skuffet over, at Dylan har talt om mødet offentligt. Det vil jeg ikke gøre.

- Men jeg vil alligevel sige det, som det er: Dylan har ikke tilbudt en personlig undskyldning, og han har ikke vist vilje til at tage noget som helst ansvar for sine handlinger. Jeg ønsker stadig at opnå en forståelse med Dylan, man der skal to til tango.

- Yderligere tiltag er nu under behandling af mit juridiske team, og derfor har jeg ikke flere kommentarer.

Groenewegen er snart tilbage

Udmeldingen fra Fabio Jakobsen, der gjorde comeback i cykelsporten med et rekonstrueret ansigt i april, kommer adskillige dage efter Dylan Groenewegens udtalelser i belgiske Sporza.

Til Sporza udtalte Groenewegen i april:

- Vi sad over for hinanden på et lille værelse i Amsterdam. Vi krængede begge vores hjerter ud. Det var en god samtale, men jeg foretrækker at holde indholdet for mig selv.

- Det vigtigste er, at Fabio kan køre løb igen. Det har også gjort det nemmere for ham at tale med mig. Det er ikke sådan, at vi nu drikker kaffe sammen, men det gjorde vi heller ikke før i tiden. Vi kan begge se frem som atleter, siger Dylan Groenewegen.

Efter styrtet i Polen Rundt fik Dylan Groenewegen karantæne. Den udløber den 7. maj, og allerede dagen efter er han til start i årets første Grand Tour, Giro d’Italia.