Cykling

Sprinter er ude af skammekrogen: - Alle holder øje med mig

Dylan Groenewegen gør lørdag comeback efter sin involvering i alvorligt styrt. Fabio Jakobsen kritiserer.

Den hollandske cykelrytter Dylan Groenewegen gør lørdag comeback efter ni måneder i skammekrogen.

Det sker, når den 27-årige sprintspecialist stiller til start i Giro d'Italia, der indledes med en kort enkeltstart i Torino.

Groenewegen er forberedt på, at alles øjne vil være rettet mod ham i Italien, efter at han sidste år var involveret i landsmanden Fabio Jakobsens voldsomme styrt under Polen Rundt.

- Spørgsmålet er, hvordan de andre ryttere vil reagere på mig, og hvordan jeg vil reagere på dem, siger hollænderen til Jumbo-Visma-holdets hjemmeside.

- Jeg er parat til at acceptere enhver reaktion, og jeg ser virkelig frem til at skulle konkurrere med drengene igen, siger han.

- Jeg tror, at min tilstedeværelse vil betyde, at jeg kommer under lup i den kommende periode. Det har holdet advaret mig om. Vi må tage det, som det kommer og acceptere, hvordan alle håndterer det, siger sprinteren.

Det er blot en måned siden, at landsmanden Fabio Jakobsen (Quick-Step) gjorde comeback i Tyrkiet Rundt.

Jakobsen svævede sidste år mellem liv og død, efter at han blev presset ind i en barriere af Groenewegen på opløbsstrækningen på en etape i Polen Rundt.

Hjælper at se Fabio tilbage

Groenewegen forklarer, at det har hjulpet ham at se Fabio Jakobsen tilbage på cyklen.

- Jeg føler mig klar til mit comeback, og det har hjulpet meget at se, at Fabio også er tilbage, og at han gjorde det godt i Tyrkiet, siger Dylan Groenewegen.

Fabio Jakobsen slår i flere opslag på Twitter fast, at de to ryttere på ingen måde er forsonet. De to ryttere mødtes ifølge Jakobsen for nylig, og der er lagt op til et juridisk efterspil.

- Jeg vil gerne slå fast, at Dylan ikke har tilbudt en personlig undskyldning og villighed til at påtage sig skylden for sine handlinger. Jeg vil gerne nå frem til en fælles forståelse med Dylan, men der skal to til en tango.

- Det videre forløb vil nu blive klaret af mit juridiske hold, og derfor har jeg heller ikke flere kommentarer, skriver Fabio Jakobsen på Twitter.

Giroen starter lørdag med en enkeltstart på 8,6 kilometer i Torino. Etapeløbet består af 21 etaper og slutter 30. maj i Milano.