Cykling

Asgreen jubler efter første enkeltstartssejr uden for Danmark

Den danske Quick-Step-rytter Kasper Asgreen vandt 4. etape af Volta ao Algarve i Portugal lørdag.

Sejre bliver man ikke træt af.

Og slet ikke i cykelsport, hvor de ikke ligefrem hænger på træerne.

Lørdag tog Kasper Asgreen sin tredje sejr i år og niende professionelle sejr i alt i karrieren, da han vandt enkeltstarten i det portugisiske etapeløb Volta ao Algarve.

- Jeg er glad for sejren. Det var en dejlig måde at komme i gang igen på efter en kort pause. Jeg vidste ikke, hvad der ville ske i dag. Jeg har følt mig tilpas de seneste dage, men samtidig godt vidst, at min kondition ikke var perfekt.

- Jeg elsker enkeltstarter og få min første enkeltstartssejr uden for Danmark er et ganske godt udgangspunkt for anden halvdel af sæsonen, hvor jeg håber at hjælpe holdet til flere gode resultater, siger Kasper Asgreen til Deceuninck – Quick-Steps hjemmeside.

Tredje danske etapesejr i Volta ao Algarve

26-årige Asgreen er den tredje dansker til at vinde en etape i Volta ao Algarve.

I 1993 vandt Per Pedersen en etape, og ti år senere, i 2003, var det så Claus Michael Møller, der hentede en etapesejr i løbet. Claus Michael Møller vandt også Volta ao Algarve samlet det år.

I 2019 blev Søren Kragh Andersen nummer to samlet efter Tadej Pogacar.

Kasper Asgreen er på tredjepladsen i klassementet, inden 5. og sidste etape søndag.