Derfor kører profil rundt med coronapas på sin hjelm

Den italienske cykelrytter Giacomo Nizzolo har gjort en dyd ud af at overholde corona-kravene for at deltage i Giro d'Italia.

På de første tre etaper har Giacomo Nizzolo opnået en andenplads som bedste resultat, men han har allerede sikret sig førstepladsen over særprægede hjelme i årets Giro d'Italia.

Midt på sin speciallavede Giro-hjelm har Team Qhubeka ASSOS-rytteren nemlig fået påtrykt et italiensk coronapas.

- Jeg tænkte, det var en god måde at minde om, hvad der er sket for Italien - at man ikke kan bevæge sig omkring uden coronapas, fortæller Nizzolo i en video på holdets Twitter-profil.

Passet har under coronapandemien været et krav i de hårdest ramte regioner i Italien. Dog i digital form og ikke trykt på en cykelhjelm.

- Jeg håber, det ikke længere bliver nødvendigt at bruge sådan et for at kunne køre cykelløb, så jeg kan tage det af hjelmen. Jeg ønsker på den måde at kunne ære Giroen, siger italieneren, der på nederste linje har skrevet 'Viva il Giro'.

Rejsens formål? At vinde etapesejre

Der er tale om lettere modereret udgave af et coronapas for cykelryttere på Giacomo Nizzolos Giro-hjelm.

Den er fyldt med alle de rigtige informationer som fødselsdato, fødested, profession, holdnavn og UCI-kode, og han har også givet den sin underskrift.

Men under punktet 'rejsens formål' har italieneren sat et kryds ud for den finurlige valgmulighed 'at vinde etapesejre' mellem Torino og Milano.

Italien lempede de nationale coronarestriktioner den 26. april, men seks regioner er fortsat underlagt strengere restriktioner.

Næsten 123.000 personer er døde med Covid-19 i Italien, der var et af de første europæiske lande, der blev ramt forrige vinter.