Cykling

Rørt etapevinder var tæt på karrierestop

Mandagens etapevinder i Giro d'Italia, Taco Van der Hoorn, kan stadig ikke forstå, hvordan det lykkedes ham at vinde etapen.

Taco er noget, man normalt forbinder med en tirsdag. I den her omgang var der dog tale om taco-mandag.

27-årige Taco Van der Hoorn snød hele Giro-feltet, da han kørte alene over stregen på 3. etape af den italienske grand tour.

What the fuck, jeg kommer til at vinde

Taco Van der Hoorn

Sejren var uden tvivl hollænderens største sejr i karrieren. En karriere, der var tæt på slutte for under et halvt år siden.

- For fem måneder siden overvejede jeg at stoppe med at cykle, fordi jeg ikke havde en kontrakt. I dag vandt jeg en etape i Giro d'Italia, siger Wanty-rytteren til holdets egen side.

Taco Van der Hoorn kørte for Jumbo-Visma de seneste to år, men holdet ønskede ikke at forlænge kontrakten i udgangen af 2020.

I sidste minut opstod der så en mulighed for at få en kontrakt hos Wanty Gobert. Og det fortryder holdet nok ikke efter mandagens etapesejr.

- Jeg kan stadig ikke tro det. Med 25 kilometer til mål var vi ét minut foran feltet, og på daværende tidspunkt troede jeg ikke selv på det. Men som du kan se, er en halv procents chance til tider nok, siger han i vinderinterviewet efter etapen.

'What the fuck'

Van der Hoorn havde været i udbrud hele dagen, men han viste sig at være den stærkeste mand i ottemandsudbruddet, da de resterende syv ryttere blev indhentet.

- Jeg hørte i mit øre, at jeg stadig var 40 sekunder foran, og så tænkte jeg ikke mere. Det var bare fuld gas til målstregen.

- Da jeg kørte under kilometerporten, kiggede jeg mig tilbage og tænkte: what the fuck, jeg kommer til at vinde. Det er uforståeligt.

Mandagens sejr var hollænderens fjerde i karrieren.

De første tre sejre faldt alle i Belgien i 2017 og 2018. Her vandt han først Schaal Sels, dernæst en etape i BinckBanck Tour og seneste Primus Classic.