Giro d'Italia

Tilfældighed gav dansker chancen for Giro-triumf

Christopher Juul-Jensen blev nummer ti på 4. etape i Giro d'Italia, hvor han længe sad i front med estiske Rein Taaramae.

Han er holdets mand og en arbejdshest uden lige, men paradoksalt nok var den rolle tæt på at sikre en stor triumf.

Christopher Juul-Jensen ramte dagens store udbrud, og mod slutningen slog han og estiske Rein Taaramae hul. Først fire kilometer fra målstregen blev de hentet af favoritterne, da finalestigningen viste sig for hård.

- Det var ikke planen at have Chris i udbruddet i dag. Han gjorde sit arbejde og kontrollerede angrebene i starten, siger Team BikeExchanges sportsdirektør Matt White.

- Vi gav ham fri til at gå efter et resultat, da vi indså, at udbruddet ikke kom tilbage. Han gjorde sit bedste, og det er alt, vi kan bede om. Det var solidt kørt.

For hård stigning

Derfor blev det en langt hårdere dag, end Christopher Juul-Jensen havde forventet, fortæller danskeren til holdets hjemmeside.

Han gav alt i jagten på karrierens med afstand største triumf.

- Desværre var den sidste stigning for hård og vores forspring for småt til, at jeg kunne tage sejren. Jeg er selvfølgelig skuffet. Jeg ville have elsket at tage en sejr for holdet så tidligt i Giroen, siger han.

BikeExchange-holdet er sammensat med det primære fokus rettet mod klassementet og britiske Simon Yates.

Den tidligere Vuelta a España-vinder blev nummer 18 på etapen og tabte 11 sekunder til flere af rivalerne.

I klassementet er han 1 minut og 49 sekunder efter Alessandro De Marchi, der på 4. etape kørte sig i den lyserøde førertrøje. Se hele klassementet her.

Amerikanske Joe Dombrowski vandt etapen.