Giro d'Italia

Favorit ude af Giroen med flere brud

Mikel Landa styrtede med under fire kilometer tilbage på 4. etape i Giro d'Italia. Etapen blev vundet af Caleb Ewan.

En af de store forhåndsfavoritter er ude af Giro d'Italia.

Mikel Landa røg en tur i asfalten, efter Joe Dombrowski kørte direkte ind i ham. Sidstnævnte kørte ind i en vejofficiel, der guidede rytterne uden om en helle midt på vejen. Dombrowski fik dog ikke undgået ham, og han svingede ind i Landa.

Spanieren var efterfølgende i store smerter, og han kom ikke tilbage på cyklen igen. Han blev fragtet på hospitalet i en ambulance. Det skriver løbets officielle hjemmeside.

- Han var i store smerter. Vi er ikke sikre på, om han brækket sit kraveben eller håndled, siger sportsdirektør Franco Pellizotti ifølge Cyclingnews.

Onsdag aften meddelte Bahrain Victorious-holdet, at Landa har pådraget sig brud på kravebenet og flere ribben.

Etapen blev vundet af Caleb Ewan, der spurtede sig til sejren foran Giacomo Nizzolo og Elia Viviani.

Mikel Landa var udset til være en af dem, der kunne køre med om den samlede sejr i Giro d'Italia.

Sådan forløb etapen /ritzau

Den 177 kilometer lange etape fra Modena til Cattolica på den italienske østkyst nær San Marino var pandekageflad fra start til mål.

Med andre ord inviterede den til, at udbrydere kunne stikke afsted for at få lidt tv-tid, men også med visheden om, at feltet før eller siden ville skrue op for farten og hente dem, så etapen kunne blive afgjort i en massespurt.

Det næsten uundgåelige scenarie var også, hvad der skete.

Italienerne Umberto Marengo og Filippo Tagliani stak af, lige da løbet blev givet frit, og de kunne så knokle i forårssolen de næste 70 kilometer, før feltet hentede dem.

Siden stak også Davide Gabburo og Simon Pellaud af, og senere fik de selskab af Alexis Gougeard. Trods et par styrt fik et uroligt felt opslugt udbrydertrioen med et par kilometer til målstregen.

På det tidspunkt var positionskampen mellem sprinterholdene allerede begyndt, og det forårsagede flere styrt, når vejene snævrede ind.

Alessandro De Marchi (Israel Start-Up Nation) er stadig iført den lyserøde førertrøje.

Torsdag er der lagt op til en styrkeprøve mellem feltets klassementsryttere, når en kuperet etape slutter op ad en kategori 2-stigning.