Cykling

Dumoulin genoptager karrieren

Den hollandske cykelrytter Tom Dumoulin genoptager sin karriere som aktiv cykelrytter.

- Jeg vil tænke mig grundigt om, gå ture med hunden og se, hvad jeg har lyst til at gøre med cyklingen.

Sådan sagde Tom Dumoulin den 23. januar i år, hvor han valgte at sætte sin cykelkarriere på pause på ubestemt tid.

Men nu er hunden tilsyneladende blevet luftet tilstrækkeligt, og den 30-årige hollænder har fået tænkt sig grundigt om. For torsdag formiddag skriver Team Jumbo-Visma, at Tom Dumoulin gør comeback i cykelsporten.

- Tom Dumoulin gør comeback i det professionelle cykelfelt ved Schweiz Rundt. Rytteren har sammen med holdet truffet denne beslutning, efter han fornylig har genfundet glæden ved cykelsporten, skriver holdet på sin hjemmeside.

Hollænderen gør altså comeback ved Schweiz Rundt, der begynder 6. juni. Herefter venter de nationale hollandske mesterskaber i både enkeltstart og linjeløb. Men det helt store mål for Dumoulin er angiveligt enkeltstarten ved OL i Tokyo senere på sommeren.

Dermed blev det altså blot til fire måneders pause fra den professionelle cykelsport for den rutinerede hollænder, der vandt Giro d'Italia i 2017. Derudover står han noteret for en samlet andenplads samt tre etapesejre i Tour de France, to etapesejre i Vuelta a Espana og fire etapesejre i Giro d'Italia.

Var ikke glad

Men selvom Tom Dumoulin i løbet af karrieren har fejret så store triumfer, så blev det hele altså for meget for hollænderen i slutningen af januar i år.

Her valgte han at annoncere sin cykelpause på Twitter med følgende ord:

- Jeg tog beslutningen fredag. Holdet støtter mig, og det føles godt. Det er en rygsæk med 100 kilo, der er blevet fjernet fra min ryg. Efter beslutningen vågnede jeg op og var glad med det samme. Det føles så godt, at jeg endelig skal have noget tid for mig selv. Jeg har følt i et stykke tid, at jeg ikke kunne genkende mig selv som cykelrytter.

- Jeg ville bare gerne gøre så mange glade. Jeg vil gerne have, at holdet er glad for mig. Sponsorerne skal være glade. Jeg vil have, at min kone og familie skal være glade. Men midt i det hele har jeg glemt mig selv.

Siden den dag, den 23. januar, har Tom Dumoulin ikke tweetet en eneste gang eller udtalt sig nogle steder. Men nu tyder meget altså på, at han er på vej tilbage for Jumbo-Visma, der dog endnu ikke har ønsket at kommentere på sagen.

Den 18. april blev han spottet som tilskuer til Amstel Gold Race. Herefter begyndte rygterne om et muligt comeback at florere.

Dumoulins kontrakt med Jumbo-Visma løber til og med sæsonen 2022.