Giro d'Italia

Sportsdirektør smidt ud af Giroen - kørte ind i rytter

Team BikeExchange undskylder, efter en holdbil kørte ind i Pieter Serry på sidste stigning på 6. etape i Giro d’Italia.

Pieter Serry havde lige arbejdet hårdt på den bjergrige 6. etape i Giro d’Italia.

Deceuninck – Quick-Step-rytteren så frem til at få et velfortjent hvil resten af etapen, men det forløb ikke, som han havde håbet.

For da han silede ned fra frontgruppen blev han påkørt af Team BikeExchanges sportsdirektørbil med 11,5 kilometer til mål.

Efterfølgende er det kommet frem, at sportsdirektøren, der kørte bilen, Gene Bates, er blevet smidt ud af løbet. Hans passager, teamchefen Matt White, har fået en bøde på 2000 schweizerfranc, der svarer til 13.500 kroner. Det skriver Cyclingnews.

Tv-billederne viste, at sportsdirektørbilen var i kontakt med en servicebil fra løbsjuryen, og derfor var der ikke fuld fokus på vejen.

Det betød, at bilen kørte direkte ind i belgieren – dog med lav fart – men han røg i asfalten. Serry så noget frustreret ud efter styrtet.

- Han er tilbage på cyklen, men det gav os en stor forskrækkelse. Vi håber, at han er okay, men vi fik hjertet op i halsen på sidste stigning, skriver holdet.

Serry forklarer selv til Eurosport, at han har lidt ondt i ryggen efter styrtet.

- Bilen ramte mig bagfra, og det var virkelig en dårlig følelse, da det samme skete i Catalonien Rundt også med en motorcykel. Jeg har lidt ondt i ryggen og er lidt påvirket af det.

Team BikeExchange har kommenteret opslaget fra Quick-Step, hvor de sender en undskyldning til holdet og Serry.

- Beklager. Vi er glade for at se, at Serry er tilbage på cyklen. Vi håber, han er okay, skriver de.

Ungarer i lyserødt

Serry kom i mål på en 61.-plads - næsten et kvarter efter Gino Mäder, der vandt etapen.

12 sekunder efter Mäder kom favoritterne i mål, hvor Egan Bernal tog andenpladsen efterfulgt af Daniel Martin og Remco Evenepoel.

Førende Alessandro De Marchi blev sat allerede på stigningen midtvejs, og derfor stod det tidligt klart, at førertrøjen ville skifte ejermand.

Den overtager FDJ-ungareren Attila Valter, som har 11 sekunder ned til Remco Evenepoel i klassementet.