Cykling

Topsprinter straffes med karantæne

En uforsvarlig spurt er årsagen til, at Nacer Bouhanni ikke må køre cykelløb før 7. juni.

Topsprinteren Nacer Bouhanni er sendt i karantæne de næste uger, efter han i en spurt kørte fra den ene vejside til den anden, så en konkurrent endte med at køre ind i banden.

Det oplyser den internationale cykelunion, UCI, på sin hjemmeside.

Spurten fandt sted i Cholet-Pays de la Loire den 28. marts, hvor Team Arkea-Samsic-sprinterens kørsel gik ud over Jake Stewart fra Groupama-FDJ.

- Disciplinærkommissionen har afholdt en høring den 6. maj, hvor rytteren har vedkendt at have brugt sin linje og dermed overtrådt UCI-reglerne. Rytterne har accepteret en karantæne på to måneder fra den 8. april til den 7. juni, ligesom han har accepteret uddannelsestiltag, der skal gavne cykelsporten, skriver UCI.

Nacer Bouhanni har tidligere undskyldt spurten, der i første omgang førte til diskvalifikation fra løbet.

- Jeg ser Elia Viviani åbne op, og jeg ønsker at tage hans hjul. Jeg indrømmer, at min fejl var at ændre min linje ved at forfølge hans hjul.

- Men jeg ser ikke Jake Stewart på det tidspunkt. Da vi får kontakt med hinanden, er jeg i ubalance, så jeg redder den så godt, som jeg kan uden at styrte, har Bouhanni forklaret.

I situationen nåede Jake Stewart også at undgå styrt, men efter kollisionen med Bouhanni måtte han opgive sit tråd, og derfor sluttede han som nummer 29 i løbet. Senere fandt han ud af, at han brækkede hånden, da han ramte bandereklamen.

Efter Cholet-Pays de la Loire stillede Bouhanni op i La Roue Tourangelle Centre Val de Loire - Trophée Harmonie Mutuelle, hvor han blev nummer to, og Scheldeprijs, hvor han udgik.

Scheldeprijs blev kørt den 7. april, hvilket er årsagen til, at Bouhannis karantæne regnes fra den 8. april.