Giro d'Italia

Kaptajn ude af Giroen efter to styrt på ti kilometer

Den italienske cykelrytter Domenico Pozzovivo er færdig i årets Giro d'Italia efter to styrt på sjette etape.

Når feltet fredag middag stiller til start på 7. etape i årets udgave af Giro d'Italia, bliver det uden Domenico Pozzovivo.

Den 38-årige italiener har nemlig trukket sig fra løbet fredag formiddag. Det oplyser Team Qhubeka ASSOS i en pressemeddelelse.

Pozzovivo, der sammen med Giacomo Nizzolo var at betegne som kaptajn for Team Qhubeka ASSOS i årets Giro, trækker sig på grund af de skader, han pådrog sig på løbets 6. etape. Her styrtede den erfarne italiener hele to gange på de første ti kilometer som følge af meget våde veje.

- Jeg er meget ked af at forlade Giroen, for min form var rigtig god, og holdet har gang i en god Giro. Det er meget hårdt at give op, men min venstre albue er i så dårlig tilstand, at jeg ikke kan sidde på cyklen på nogen måde. Så jeg var nødt til at tage denne beslutning, siger Domenico Pozzovivo.

Pozzovivo kæmpede sig ellers i mål på torsdagens etape, hvorefter han blev undersøgt nærmere af holdets læge. Undersøgelsen viste ingen knoglebrud, men alligevel valgte rytteren i samråd med holdets medicinske stab at trække sig fra løbet efter yderligere undersøgelser fredag morgen.

- I løbet af etapen havde jeg kæmpe problemer med at sidde på cyklen, så jeg håbede på et mirakel i løbet af natten. Men det skete ikke, siger Pozzovivo.

En karriere fyldt med uheld og skader

Det var i år 15. gang, at Domenico Pozzovivo stillede til start i Giro d'Italia, hvor han sidste år blev nummer 11.

Men igen må den evigt uheldige italiener se sine ambitioner blive knust af uheld og efterfølgende skader. Det er nemlig langt fra første gang, at Qhubeka ASSOS-stjernen kommer galt afsted.

Så sent som sidste år styrtede Pozzovivo på første etape af Tour de France, hvorefter han måtte opereres i albuen.

Året før det - i sommeren 2019 - brækkede han også albuen efter at være blevet kørt ned af en bilist på en træningstur. Der blev spekuleret i karrierestop for den uheldige klatrer, men efter fem operationer var han tilbage i sadlen i januar 2020.

Pozzovivos værste styrt fandt sted i 2015 i Giro d'Italia, hvor han længe lå helt stille på asfalten efter et styrt på en nedkørsel. Året forinden, på en træningstur i 2014, måtte han undvige en kat på vejen, hvilket kostede ham et styrt og flere frakturer.

Nu er Domenico Pozzovivo altså foreløbigt ude af 2021-udgaven af Giro d'Italia. Der er endnu ingen oplysninger om, hvornår han kan være tilbage i sadlen igen.