Cykling

Bernal kommer stormende bagfra og vinder Giro-etape

To udbrydere lå i spidsen på 9. etape med 500 meter igen, men så kom Egan Bernal med høj fart og vandt.

Den colombianske cykelstjerne Egan Bernal (Ineos) kom søndag stormende bagfra og vandt 9. etape af Giro d'Italia.

På et grusstykke på en stigning op mod målstregen overhalede Bernal to udbrydere og tog den mindeværdige sejr. Samtidig kørte han sig i løbets lyserøde førertrøje.

I det samlede klassement har han 15 sekunder ned til Remco Evenepoel (Quick-Step) og 21 sekunder ned til Aleksandr Vlasov (Astana).

På de sidste kilometer frem mod mål var der ellers lagt op til en duel imellem Geoffrey Bouchard (AG2R) og Koen Bouwman (Jumbo-Visma).

Bouchard var kommet alene afsted og havde fået slået et pænt hul, så han lignede et godt bud på en vinder.

Franskmanden var dog begyndt at løbe tør for kræfter, og med halvanden kilometer tilbage fik han selskab af Bouwman. Sammen havde de fortsat 40 sekunder ned til det jagtende felt bagved.

Mens Bouchard og Bouwman måske var begyndt at overveje taktikken og forberede, hvordan de skulle afgøre etapen imellem sig, så begyndte de forreste ryttere i feltet at nærme sig.

Mest ihærdig var Egan Bernal. Colombianeren kørte så hurtigt, at de to udbrydere nærmest stod stille, da han kom blæsende forbi dem.

Ingen af de øvrige favoritter kunne følge med Bernal, der kørte over stregen med flere sekunder ned til de nærmeste forfølgere.

Giulio Ciccone (Trek) og Aleksandr Vlasov kom i mål syv sekunder efter colombianeren. Remco Evenepoel og Dan Martin (Israel Start-Up Nation) var yderligere tre sekunder efter.