Giro d'Italia

Profil udgår af Giroen efter grimt styrt

Matej Mohoric styrtede slemt på en nedkørsel under Giro d'Italias 9. etape. Sloveneren er udgået, men slap nådigt trods det voldsomme styrt.

Cyklen er delt i to, og hjulene har ikke længere kontakt til stellet.

Matej Mohoric sidder nedslået på autoværnet og kigger ned i jorden, mens han kan konstatere, at cyklen ikke længere er en cykel.

Heldigvis har han selv rejst sig op og sat sig ud i rabatten, for Bahrain Victorious-rytteren havde netop været en tur over styret og nede i asfalten.

På en nedkørsel med omkring 120 kilometer til mål så det ud til, at Mohoric ramte en sprække i vejen. Cyklen stoppede, mens sloveneren fløj over styret og lavede, hvad der mindede om en saltomortale i luften.

Slemt så det ud, og der gik ikke længe, før Mohoric blev tilset af læger og kørt væk i en ambulance. Væk fra Giro d'Italia og væk med en hjernerystelse.

Det meddelte en af holdlægerne til tv-stationen Rai. Han fortalte også, at Mohoric heldigvis var ved fuld bevidsthed.

Holdes under observation

Bahrain Victorious bekræfter selv, at Mohoric er udgået.

- Han er kørt på hospitalet i ambulance for at få foretaget skanninger og undersøgelser. Han bliver holdt under observation i henhold til UCI's hjernerystelsesprotokol, skriver de på Twitter.

Mohoric blev kørt væk fra stedet iført halsbøjle.

Bahrain-rytteren er den anden fra holdet, der udgår. Tidligere i løbet udgik holdets store stjerne og kaptajn, Mikel Landa.

I alt har ni ryttere nu forladt dette års Giro d'Italia.