Cykling

Mørkøv fortsætter på Quick-Step

36-årige Michael Mørkøv har underskrevet en ny kontrakt med Quick-Step, så den nu løber til og med 2023-sæsonen.

Han betegnes som værende en af de bedste i verden til det, han gør.

Derfor er det heller ingen overraskelse, at der har været rift om Michael Mørkøvs underskrift, da hans kontrakt med Deceuninck – Quick-Step udløber efter denne sæson.

Men den kamp om danskeren er nu afsluttet. Mørkøv har forlænget sin kontrakt med det belgiske hold med to år, så den nu løber til og med 2023-sæsonen. Det meddeler holdet i en pressemeddelelse.

- Jeg har det utroligt godt på det her hold, og da jeg fik tilbudt en forlængelse, var jeg ikke ét sekund i tvivl. Det her er det rigtige hold for mig at køre på, siger han til TV 2 SPORT.

Michael Mørkøv er ikke en helt ung cykelrytter længere. Som 36-årig er han en af de mere rutinerede i feltet, og derfor er han også taknemmelig for at have fået en toårig forlængelse. Det er nemlig ikke tit, det sker.

- Det er helt klar noget, jeg skal være rigtig glad for, og som jeg kan være rigtig stolt over. Det er ikke ofte, at ryttere i en alder af 36 år får tilbudt længere kontrakter end bare ét år. Så det er helt sikkert også et skulderklap fra Patrick Lefevere (Quick-Steps holdejer, red.), at de forlænget mig med to år.

Kontrakten kommer til at ende i 2023, og så er vi meget tæt på et OL i 2024

Michael Mørkøv

Skal samarbejde med ny sprinter

Michael Mørkøv har samarbejdet med den irske sprinter Sam Bennett adskillige gange i denne sæson. Danskeren har spillet en stor rolle i de syv sejre, som Bennett har vundet i 2021.

Dette har flere hold lagt mærke til, så derfor har der været flere henvendelser fra andre hold.

- Jeg har faktisk fået et par andre gode tilbud udefra, og det valgte Lefevere så at matche og give mig et godt tilbud. Jeg føler mig rigtig godt værdsat og har det godt med alle på holdet. Så jeg var ikke i tvivl om, at det var her, jeg skulle være, siger Mørkøv.

Michael Mørkøv vil ikke komme ind på, hvilke andre hold der jagtede ham.

Michael Mørkøv gjorde igen et perfekt stykke forarbejde, da Sam Bennett suverænt vandt massespurten i Paris-Nice. Video: Bo Bentsen

Fra 2022-sæsonen skal Mørkøv dog arbejde sammen med en ny sprinter. Sam Bennett forlader nemlig holdet, har Patrick Lefevere bekræftet. Med Mørkøvs forlængelse skilles de to, men danskeren har sikret sig, at der også er arbejde til ham i næste sæson.

- Jeg sagde til Patrick, at jeg bare gerne ville sikre mig, at der var en sprinter at køre for. Han kunne godt love mig, at han altid vil have en topsprinter. Det skulle jeg ikke være nervøs for. Det bliver spændende at se, hvem det bliver, siger han.

OL-deltagelse i 2024?

Som 36-årig er Michael Mørkøv også begyndt at tænke på enden af sin karriere.

Dog er der fortsat én ting, der lokker og kan få ham til at fortsætte efter kontraktudløbet i 2023. En OL-deltagelse i 2024.

Bliver de to års forlængelse de sidste to i din karriere?

- Det kunne de sagtens blive. Jeg kommer til at ende min kontrakt som 38-årig. Omvendt kommer kontrakten til at ende i 2023, og så er vi meget tæt på et OL i 2024 i Paris. Så jeg kommer ikke til at stoppe, før den her kontrakt er kørt hjem.

- Hvis jeg stadig har mod på det og stadig kan holde trit med de unge, skal jeg ikke være for fin til at køre et parløb igen i 2024, siger han.

Michael Mørkøv kom til Quick-Step-holdet inden 2018-sæsonen, hvor han skiftede til fra Katusha.