Giro d'Italia

Evenepoel i krise, mens Bernal stråler i Giroen

Inden 11. etape havde Egan Bernal 14 sekunders forspring ned til Remco Evenepoel. Nu har han flere minutter ned til stortalentet.

Egan Bernal udbyggede sit forspring i toppen af klassementet på 11. etape af Giro d'Italia.

En af colombianerens største konkurrenter til Giro-sejren Remco Evenepoel gjorde livet svært for sig selv i kampen om Giro-sejren, da han blev sat på en grusstigning og tabte over to minutter til Bernal.

Bernal var bedst af klassementsrytterne og endte som nummer 11 og udbyggede dermed sit forspring i løbet. Han er nu 45 sekunder foran Aleksandr Vlasov. Damiano Caruso ligger nummer tre med 1 minut og 12 sekunder op til colombianeren.

Mauro Schmid fra Qhubeka-Assos vandt etapen efter at have siddet i udbrud hele dagen.

Grusstykke åbnede løbet

Det så tidligt på etapen ud til, at udbryderne ville få lov til at kæmpe om etapesejren. Deres forspring toppede omkring 14 et halvt minut med cirka 70 kilometer tilbage.

Det var her - ved etapens første grusstykke - at de store hold begyndte at røre på sig i feltet. Tempoet blev sat gevaldigt op, og løbet åbnede sig for alvor. Evenepoel og Vlasov blev hægtet af i støvet fra gruset og røg bagud med cirka et halvt minut, mens Bernal sad trygt i front.

Jagten gik nu ind for den lyserøde førertrøjes nærmeste konkurrenter i klassementet. Dramaet blev dog i første omgang til en fuser. Med små 50 kilometer tilbage var de ved Bernals side igen.

Med 25 kilometer tilbage var udbryderne og favoritgruppen adskilt af syv minutter, og så kunne lykkeridderne i front godt begynde at forberede sig på at skulle kæmpe om etapesejren.

Evenepoel i problemer

Men det betød ikke, at kampen blandt rytterne i klassementets top var forbi. På endnu et grusstykke sakkede Remco Evenepoel igen bagud. Denne gang var det for bestandigt. Belgieren virkede usikker på det løse underlag.

I front kørte Mauro Schmid og Alessandro Covi væk fra de andre udbrydere på kategori 3-stigningen kort før mål. De to kom til slutbyen Montalcino side om side, og så skulle etapevinderen findes i en spurt, hvor Schmid altså havde mest tilbage i tanken og vandt.

Samtidig kørte Egan Bernal væk fra favoritgruppen og op til Emanuel Buchmann, der havde angrebet tidligere, og understregede, at han er manden, de andre skal slå, hvis de vil vinde den italienske Grand Tour.