Cykling

Groenewegen udgår af comeback-løb

Sprinteren Dylan Groenewegen stiller ikke til start på 14. etape af Giro d’Italia. Holdkammeraten David Dekker står også af.

Med 13 etaper i benene trækker Dylan Groenewegen sig fra sit comeback-løb, Giro d’Italia.

Det fortæller den hollandske sprinter, der har siddet ude med en karantæne siden august, på Twitter.

- Min Giro slutter efter i dag. Jeg nød race-følelsen og diskussionerne. Og den følelse, jeg har brug for, er tilbage, så nu vil jeg forberede mig på de næste mål. Jeg vil takke mit hold for hver en sprint, skriver Groenewegen fra Team Jumbo-Visma.

Groenewegen har ikke kørt et officielt cykelløb, siden han forårsagede et meget voldsomt styrt, der sendte Fabio Jakobsen i koma, i Polen Rundt 2020. Hans karantæne udløb umiddelbart før Giro-starten, hvor han kørte sig til fire top-ti-placeringer inden sit exit.

- Tanken er tom

Ud over Groenewegen siger Jumbo-holdet også farvel til David Dekker.

- Tanken er rimelig tom for dem begge to, fortæller sportsdirektør Arthur van Dongen til holdets hjemmeside.

- David er neo-pro, og han har aldrig haft 13 løbsdage i træk før, mens Dylan ikke har kørt løb i lang tid før Giroen. Som hold er vi meget tilfreds med deres indsats, men at fortsætte nu vil være for meget for dem. De har brug for hvile, så de kan se frem til de kommende løb, tilføjer sportsdirektøren.

Ud over de to Jumbo-ryttere har Jai Hindley fra Team DSM også trukket sig. Han udgår af årets første Grand Tour på grund af et saddelsår.

Den 14. Giro-etape er 205 kilometer lang, og da målstregen er placeret på toppen af Zoncolan venter en hård dag for de tilbageværende ryttere.

Toppen af klassementet

  1. Egan Bernal, INEOS Grenadiers
  2. Aleksandr Vlasov, Astana – Premier Tech (+45 sekunder)
  3. Damiano Caruso, Team Bahrain Victorious (+1:12 minutter)