Fire ryttere udgĂĄr af Giroen efter slemt massestyrt

Åbningen på 15. etape af Giro d’Italia blev noget mere kaotisk end forventet, da et massestyrt førte til udgåede ryttere og et neutraliseret løb.

Der var ikke kørt mere end tre kilometer af søndagens Giro d'Italia-etape, før en række kedelige billeder rullede henover skærmen.

En gruppe ryttere var kort forinden røget i asfalten som en del af et massestyrt, og for flere af dem betød det, at de ikke længere var i stand til at fortsætte deres arbejde i det prestigefyldte løb.

Blandt de involverede ryttere var løbets forhenværende nummer seks, BORA-hansgrohe-rytteren Emanuel Buchmann, der måtte forlade løbet som følge af skaderne. Derudover udgik Natnael Berhane (Cofidis), Jos Van Emden (Jumbo-Visma) og Ruben Guerreiro (EF Education-Nippo).

De tre førstnævnte modtog behandling med det samme, og det stod hurtigt klart, at de ikke kunne fortsætte på cyklen. Bedre gik det for Ruben Guerreiro, der forsøgte at kæmpe videre de følgende 18 kilometer, men også han måtte acceptere, at kroppen ikke var i stand til at fortsætte etapen ud.

Omfanget af de fire rytteres skader er fortsat ukendte.

Løbet sat i bero

De øvrige ryttere nåede kun at fortsætte to kilometer, før løbsledelsen valgte at neutralisere løbet.

Baggrunden for beslutningen var, at hele den medicinske stab var sendt afsted mod de ryttere, der var involveret i styrtet. Derfor var vurderingen, at det ville være uforsvarligt at fortsætte løbet i den anden ende, hvor der i tilfælde af et nyt styrt ikke ville være medicinsk personale til at hjælpe. Det skriver Cycling News.

25 minutter efter styrtet var der igen ro på tingene, og de skadede ryttere var blevet kørt væk til yderligere behandling. Herefter fik feltet lov til at genoptage løbet.

Etapen blev vundet af Victor Campenaerts fra Qhubeka Assos.