Cykling

- Det var et stort smæld, fortæller Pedersens holdkammerat

Mads Pedersen udgik af Criterium du Dauphiné efter et styrt på 3. etape.

Et slemt styrt har efterladt både Mads Pedersen og resten af Trek-Segafredo med hovedpine.

Den tidligere verdensmester overså en rytter på 3. etape, og med hukommelsesproblemer og smerter i nakken skal han nu undersøges for en mulig hjernerystelse.

- Han styrtede ret slemt, fortæller holdkammeraten Jasper Stuyven til TV 2 SPORT.

- Der var en rytter midt på vejen, der tabte sin kæde. Mads så ham ikke, så han kørte lige ind i ham. Det var ikke et styrt, hvor han gled. Det var et stort smæld, og med hovedpine og nakkesmerter er det altid godt at være på den sikre side, siger han om Pedersens exit.

Efter styrtet blev Mads Pedersen kørt til målområdet, hvor Mattias Skjelmose kunne fortælle flere detaljer om sin landsmands tilstand.

- Jeg har fået at vide nu her, at han ikke rigtigt kunne huske noget. Han bøvler lidt med nogle nakkesmerter, så de valgte at trække stikket for at være sikkert. Der er jo også et Tour de France, siger Skjelmose til TV 2 SPORT.

Hvad betyder det for jeres løb, at Mads er udgået?

- Det er superærgerligt. Mest af alt for Mads. Det er jo et vigtigt forberedelsesløb inden Touren, men jeg tror nok, han skal være der, når det gælder.

- Resten af løbet her var måske heller ikke så meget for ham. Ud over 5. etape er det op og ned hele tiden, så det er nok en meget god idé at trække ham ud.

3. etape blev vundet af Sonny Colbrelli (Team Bahrain - Victorious), efter han blev nummer to på både 1. og 2. etape.

Sonny Colbrelli var hurtigste rytter på 3. etape af Critérium du Dauphiné. Video: TV 2 Sport

Criterium du Dauphiné slutter søndag den 6. juni. Det er, som Skjelmose nævner, et stort anlagt optaktsløb til Tour de France, der begynder knap tre uger efter afslutningen på Dauphiné.