Cykling

Asgreen opgiver håbet om førertrøjen

Kasper Asgreen kørte sig til en tredjeplads på enkeltstarten i Criterium du Dauphiné, hvor han også ligger nummer tre samlet.

Ti sekunder.

Nogle gange er det nærmest ingenting. Andre gange er det alverden. Og for Kasper Asgreen var det forskellen på succes og skuffelse, da han kørte over målstregen på 4. etape af Criterium du Dauphiné.

- Jeg misser både den gule trøje og etapesejren, så jeg får ikke rigtigt det ud af det, jeg gerne ville have haft, siger Asgreen til TV 2 SPORT.

Havde den danske mester kørt de 16,4 kilometer præcis ti sekunder hurtigere, havde han vundet etapen og kørt sig i løbets førertrøje. Nu er førertrøjen derimod så langt væk, at han opgiver at køre efter den.

Er det umuligt at erobre trøjen de næste dage?

- Ja, det tror jeg. I morgen (torsdag, red.) ligner det en spurt, og der skal Pöstlberger i førertrøjen nok komme med hjem. Fra fredag bliver det så hårdt, det ikke helt er mit terræn.

Lyn-analyse

Det bliver umuligt for Asgreen at køre sig i gult, med mindre han vinder etapen i morgen. Det er ikke fuldstændigt urealistisk, men det ligner en dag, hvor sprinterne skal hjem og spurte.

Bytter gerne top ti-placeringer

Det er derfor, Kasper Asgreen ærgrer sig sådan over de ti sekunder, han så gerne ville have fundet på enkeltstarten.

- Jeg kører ikke efter at blive nummer tre. Det er fint, og formen er, hvor den skal være - jeg er med i toppen. Men nu har jeg kørt top ti fire dage i streg, og de placeringer ville jeg gerne veksle til en sejr og så smide en halv time de andre dage. Det havde været lidt sjovere, siger Kasper Asgreen fra Deceuninck – Quick-Step.

Ud over Kasper Asgreen viste Jonas Vingegaard fra Team Jumbo-Visma sig også flot frem. Den kommende Tour de France-debutant havde længe den bedste mellemtid samt den bedste tid i mål, men da klassementsrytterne kom i aktion, måtte han nøjes med en syvendeplads.

Criterium du Dauphiné fortsætter til søndag, og samtlige etaper vises direkte på vores kanaler. Se sendeplanen her.