Cykling

Froomes problemer giver ekspert ondt i maven

Chris Froome var udfordret på enkeltstarten i Critérium du Dauphiné, hvor han blev overhalet af Nils Politt.

Jo mere han kæmpede, jo mere blev Chris Froome udstillet på enkeltstarten i Critérium du Dauphiné.

Den firedobbelte Tour de France-vinder var i så store problemer, at han tilmed blev overhalet på den 16,4 kilometer lange rute.

- Det er helt håbløst, konkluderede TV 2 SPORTS cykelsportsekspert Rolf Sørensen under kommenteringen.

- Man får helt ondt i maven.

I al den tid, Froome var i fokus, så han besværet ud. Stik modsat sin sædvanlige stil rejste han sig utallige gange for at træde cyklen op i fart, men lige lidt hjalp det, og så endte Froome med at blive overhalet.

Chris Froome var i problemer, og med en placering som nummer 93 var han den næstdårligste rytter fra Israel Start-Up Nation, der har hentet Froome som kaptajn en glorværdig karriere på Team Sky og INEOS Grenadiers.

- Jeg har hele tiden troet på, han ville komme tilbage på et eller andet niveau. Ikke at han ville vinde Touren, men at han ville være der bare nogenlunde. Men det ser ikke sådan ud lige nu, siger Rolf Sørensen.

Froome kørte over målstregen 2:12 efter vinderen Alexey Lutsenko fra Astana – Premier Tech, og dermed fik han endnu en dårlig oplevelse i Critérium du Dauphiné, der for mange er et optaktsløb til Tour de France.

Det var netop i dette løb, Froome styrtede og kom slemt til skade under en prøvekørsel af enkeltstarten i 2019. Briten brækkede adskillige knogler, og i 2020 var han så langt fra den ønskede Tour-form, at han ikke blev udtaget til INEOS’ Tour-hold efter en pauver indsats i Criterium du Dauphiné.

I 2020 blev Froome nummer 71 i klassementet. Efter årets enkeltstart ligger han nummer 57 efter fire ud af otte etaper.