Cykling

Fuglsang jagter podiet - men anses ikke som favorit

Jakob Fuglsang stiller til start i Schweiz Rundt som et led i sin forberedelse til Tour de France og de olympiske lege i Tokyo.

Det er svært at blive klog på, hvor Jakob Fuglsang står i øjeblikket.

Astana-danskerens forår var ikke en udpræget succes. Hverken i Tirreno-Adriatico, Baskerlandet Rundt eller forårsklassikerne i Holland og Belgien.

Det skyldes formentlig, at Fuglsang længe har proklameret, at han skal ramme topformen ved OL. Det ville derfor ikke give mening at toppe i foråret.

Alligevel øjner den danske stjerne noget stort i Schweiz Rundt.

- Efter mit resultat i 2018 bliver det fedt at vende tilbage til Schweiz Rundt. Det er et løb, jeg har gode minder fra. Jeg sluttede som nummer to i 2018, og det ville være fedt at gentage det med endnu en podieplads og måske en etapesejr, siger han til holdets egen hjemmeside.

Den dobbelte monument-vinder har brugt den seneste tid på højdetræningslejr, og han ser nu frem til sæsonens anden halvdel.

- Jeg har det godt efter et par ugers intensiv træning. Det otte dages lange løb kickstarter min anden halvdel af sæsonen, og jeg håber på at levere en god præstation. Vi må se, hvordan mine ben reagerer på at komme fra en løbspause og en højdetræningslejr, siger Fuglsang.

Jakob Fuglsang får dansk selskab i Astana-lejren på turen rundt i Schweiz. Holdet har også udtaget Jonas Gregaard.

Ikke blandt favoritterne

Hvis man skal tro bookmakerne, så får Fuglsang svært ved at jagte en podieplads i Schweiz Rundt.

Et kig rundt hos de forskellige bookmakere afslører således, at der i hvert fald er en favnfuld ryttere, der er større favoritter til at vinde løbet. Og dermed også til at snuppe en podieplads.

Bookmakernes favorit til sejren i Schweiz Rundt

  1. Richard Carapaz (INEOS) 4.33
  2. Rohan Dennis (INEOS) 5.00
  3. Julian Alaphalippe (Quick Step) 6.00
  4. Max Schachmann (BORA) 8.50
  5. Tiesj Benoot (DSM) 13.00
  6. Michael Woods (Israel Start-up) 15.00
  7. Jakob Fuglsang (Astana) 17.00
  8. Pavel Sivakov (INEOS) 21.00

Bookmakerens (BET365) odds bruges udelukkende som et udtryk for favoritværdigheden. Oddsene kan ændre sig og er taget med udgangspunkt i den 5. juni klokken 22.00.

Kigger på man rundt på forskellige internationale cykelmedier, bliver Fuglsang heller ikke nævnt i flæng med de andre store stjerner.

'Hans sæsonstart var en skuffelse'

Cyklemediet Ciclismo International noterer Fuglsang et godt stykke nede med følgende begrundelse:

- Det er noget tid siden, vi har set ham udfordre i et World Tour-etapeløb. Den tidlige del af den her sæson var en skuffelse, hvor han ikke var på det niveau, vi kunne forvente. En pause - efterfulgt af en højdetræningslejr - kan meget vel have gjort forskellen. Man ved bare aldrig med Fuglsang nu om dage.

Det anerkendte cykelmedie Cycling News har lavet en optakt, hvor de peger på fem ryttere, der er værd at holde øje med i Schweiz Rundt.

Her peger de på Tom Dumoulin, Richard Carapaz, Mathieu van der Poel, Julian Alaphilippe og Esteban Chaves.

Det er dog umiddelbart ikke et udtryk for de fem største favoritter, men snarere de ryttere, der kan være interessante at holde øje med.

Det hollandske cykelmedie Wielerflits nævner Fuglsang i favoritfeltet med følgende kommentar:

- I 2010 blev Fuglsang nummer tre, og for tre år siden blev han nummer to efter løbets vinder, Richie Porte. Tidligere i denne sæson var han ikke i stand til at overbevise i World Tour-løbene, men kan han gøre det nu i Schweiz?

Se 1. etape af Schweiz Rundt på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY søndag fra klokken 15.20.