Cykling

Fuglsang om holdkammerat: - Han skulle være blevet hos mig

Den danske Astana-rytter endte i top-20 på tredje etape af Schweiz Rundt.

Da Jakob Fuglsang passerede målstregen på tredje etape af Schweiz Rundt, var han ikke så fornøjet.

Danskeren kom ellers i mål med flere klassementsryttere, men det var en situation cirka 25 kilometer forinden, der fyldte mere end den bedrift.

Her fik hans spanske holdkammerat Omar Fraile sneget sig med i et udbrud, hvor Julian Alaphilippe og Mathieu van der Poel blandt andre sad.

Længere tilbage i en forfølgergruppe var Fuglsang alene at finde. Og da Astana-mandskabet kører for danskeren i det schweiziske løb, måtte han selv træde til i pedalerne for at nå op til dem, og det var han ikke så begejstret for.

- Der var ikke så meget taktik i det. Der sad en masse klassementsfolk fremme, og jeg sad der ikke, så jeg blev nødt til at gøre det. Han (Freile, red.) kom med på hjul, og jeg troede egentlig ikke, de ville køre væk. Så ja – jeg måtte op og lukke hullet. Der var jo ingen andre, der gjorde det, sagde Fuglsang til TV 2 SPORT efter etapen, der blev vundet af Mathieu van der Poel.

Her prøver Fuglsang at lukke hullet.

Er det en manøvre (at Fuglsang kører frontgruppen ind, red.), der er okay for Fraile, når han nu var kommet afsted?

- Det tror jeg nok. Ellers skulle han have slået van der Poel i spurten. Målet for os i Schweiz Rundt er, at jeg kører klassement, så han skulle måske være blevet hos mig, hvis det skulle have været helt rigtigt, lød det til sidst.

Rytterne blev taget på sengen

36-årige Fuglsang lykkedes med at indhente frontgruppen og tabte derfor ikke yderligere tid i klassementet.

Og ifølge TV 2 SPORTs cykelekspert Chris Anker Sørensen, var hans kommentarer efter etapen udtryk for en frustration over hans eget cykelløb.

- Jeg tror, flere af rytterne inklusiv Jakob Fuglsang blev overrasket over, at Mathieu van der Poel og Julian Alaphilippe valgte at angribe på den sidste stigning med så langt fra mål.

- I virkeligheden var han nok irriteret på sig selv, fordi han ikke kom med og skulle bruge kræfter på at lukke et hul op til den gruppe, han gerne ville have været med i, lyder vurderingen.

Alexander Kamp fra Trek-Segafredo blev bedste dansker på etapen med en sjetteplads, mens Andreas Kron fra Lotto Soudal og Trek-rytteren Niklas Eg også kom ind med feltet lige efter van der Poel.

Kron er bedste dansker i den samlede stilling og avancerer en enkelt placering til niendepladsen. Fuglsang og Kamp ligger henholdsvis som nummer 11 og 12.

Mathieu van der Poel (Alpecin-Fenix) vandt for anden dag i træk i Schweiz Rundt. Video: TV 2 SPORT