Cykling

Schweizisk triumf i Schweiz Rundt

Den gule førertrøje var på spil på 4. etape af Schweiz Rundt, hvor udbruddet holdt hjem.

For 22-årige Stefan Bissegger vil 4. etape af Tour de Suisse stå som et rigtigt godt minde om en fantastisk dag på racercyklen.

Schweizeren, der havde siddet i udbrud det meste af dagen, kørte klart bedst i finalen, og derfor var det helt fortjent, at han vandt spurten.

  1. Stefan Bissegger (EF Education-NIPPO)
  2. Benjamin Thomas (Groupama-FDJ)
  3. Joey Rosskopf (Rally Cycling)

Trioen i front havde det meste af dagen selskab af Joel Suter (det scweiziske landshold), og efterhånden som de nærmede sig målstregen, blev forspringet til feltet større og større.

Med cirka seks minutter ned og 40 kilometer tilbage, indstillede feltet jagten. Derfor fik Bissegger, Thomas, Rosskopf og Suter lov til at køre om sejren - men det blev uden sidstnævnte.

Joel Suter blev sat på den 7,5 kilometer lange stigning, der lå inden nedkørslen til målområdet. Det skete efter flere angreb fra Rosskopf, som Bissegger relativt let svarede igen på.

På hele nedkørslen og de afsluttende kilometer på en landingsbane var Stefan Bissegger bedst, og det havde hans danske sportsdirektør Matti Breschel forudset.

- Han var både den hurtigste og den bedste nedkører. Vejene var ikke SÅ våde, men der gav han den også et skud, siger Breschel til TV 2 SPORT.

- Stigningen var helt klart det sværeste for ham, og der skulle han bare sidde med op over. Jeg sagde til ham, at hans målstreg var op toppen, og han havde helt styr på det.

Kørte for førertrøjen

Ud over etapesejren kørte Bissegger også for at komme i førertrøjen. Inden etapen var han 6:05 efter Mathieu van der Poel (Alpecin-Fenix), men den drøm må den unge schweizer dog udsætte lidt endnu. Feltet kom i mål 5:16 efter frontgruppen.

Derfor kører van der Poel også i gult på torsdagens femte etape, hvor rytterne rammer bjergene.

De fleste af favoritterne og de danske ryttere kom i mål med feltet på nær Jonas Gregaard, der kom ind 6 minutter og 25 sekunder efter vinderen.

Derfor er der nogenlunde status quo i den sjove del af tabellen, hvor Julian Alaphilippe (Quick-Step) fortsat er et sekund efter van der Poel.

Stefan Bissegger kørte sig dog i top 10 i klassementet, hvor Andreas Kron (Lotto Soudal) er bedste dansker på 9.-pladsen.