Cykling

Breschel fik ret efter klar besked til sin rytter

26 kilometer før målstregen forudså Matti Breschel, at hans EF-rytter ville vinde 4. etape af Schweiz Rundt.

- Yeah, yeah. By far.

Disse fire ord var nok til at overbevise EF-rytteren Stefan Bissegger, der vandt onsdagens etape i Schweiz Rundt.

26 kilometer før målstregen opgav feltet at hente de fire udbrydere, og på vej ind i finalen udnyttede Bissegger tiden til at få lidt opbakning fra sin danske sportsdirektør Matti Breschel.

Den 22-årige schweizer spurgte, om han var den hurtigste i front, og så faldt den klare besked:

- Yeah, yeah. By far.

Ordene blev fanget af tv-produktionen, men det gør næppe Matti Breschel noget. Han fik ret, da Bissegger viste sig at være klart bedst efter den 7,5 kilometer lange stigning, der toppede ti kilometer før målstregen.

Stefan Bissegger var bedst i spurten.

- Han var både den hurtigste og den bedste nedkører. Vejene var ikke SÅ våde på vej ned, men der gav han den også et skud, siger Matti Breschel til TV 2 SPORT.

- Stigningen var helt klart det sværeste for ham, og der skulle han bare sidde med op over. Jeg sagde til ham, at hans målstreg var op toppen, og han havde helt styr på det.

Onsdagens sejr var Bisseggers tredje som professionel – og den første i hans hjemland.

- Det føles helt uvirkeligt. Jeg kan ikke helt forstå, hvad jeg har opnået i dag, siger Bissegger til TV 2 SPORT og tilføjer.

- Jeg var meget motiveret, fordi jeg vidste, jeg kunne slå dem i en spurt. Jeg ved, jeg er en af de hurtigste sprintere – hvis man udelader massesprinterne. I små grupper kan jeg slå de fleste, så jeg troede på mig selv, da jeg var kommet over stigningen.

Schweiz Rundt vises direkte på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY – se sendeplanen her.