Cykling

Fuglsang ærgrer sig over manglende hjælp fra rival

Jakob Fuglsang var ærgerlig over at misse sejren på 5. etape af Schweiz Rundt. Særligt manglende hjælp fra Esteban Chaves blev afgørende ifølge ham.

Jakob Fuglsang har tidligere udtalt, at han ikke længere gider at samle på andenpladser.

Og derfor ærgrede det ham da også, at det torsdag blev til netop en andenplads på 5. etape af Schweiz Rundt. Alligevel kunne den danske cykelrytter dog efterfølgende godt glæde sig over sin egen indsats.

- Det var lige ved og næsten.

- Jeg følte mig godt kørende, og det er altid værd at tage med. For mig var det stadigvæk en god dag, og jeg fik vist mig frem, og jeg får også lidt tid i klassementet, siger Jakob Fuglsang til TV 2 SPORT.

INEOS-rytteren Richard Carapaz fra Ecuador slog Jakob Fuglsang på stregen, da de to kom alene til mål på 5. etape. Dermed tog Carapaz også løbets førertrøje. Jakob Fuglsang er nu nummer to i klassementet - 26 sekunder efter Richard Carapaz.

Han var ikke til så meget hjælp

Jakob Fuglsang

Manglende hjælp fra Chaves

Men 36-årige Fuglsang var dog ikke ubetinget tilfreds med torsdagens etape. For den danske Astana-rytter var tydeligt ærgerlig og småfrustreret, da TV 2 SPORTs reporter fangede ham få minutter efter etapens afslutning.

Og særligt den colombianske cykelrytter Esteban Chaves fik en lille stikpille med på vejen fra Fuglsang.

For da Fuglsang angreb resten af favoritgruppen, der sad netop Esteban Chaves alene ude i front. Og da Fuglsang så fik kontakt til Chaves, havde danskeren håbet på mere hjælp.

- Jeg tænkte egentlig, at hvis jeg kunne komme op til Chaves, så kunne det være, at det var den rigtige måde. Så jeg tænkte, at nu giver jeg den et hug udefra, siger Jakob Fuglsang og fortsætter:

- Men desværre holdt Chaves ikke så længe. Han var ikke til så meget hjælp.

Esteban Chaves fra Team BikeExchange var helt tydeligt ikke interesseret i at samarbejde med Jakob Fuglsang i en tomandsgruppe, og colombianeren ønskede ikke at føre. Det endte derfor med, at Fuglsang kørte alene væk fra Chaves.

Men det projekt lykkedes ikke uden hjælp. For da Richard Carapaz kørte væk fra den andre favoritter, kom han hurtigt op til Jakob Fuglsang. Og resten er altså historie.

- Carapaz kørte bare stærkt. Jeg satsede på, jeg kunne tage ham til sidst, men han var alligevel for hurtig for mig, siger Fuglsang.

Carapaz, Fuglsang og resten af feltet skal fredag ud på 6. etape af Schweiz Rundt. Og der er igen bjerge på menuen. Se med på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY fra kl. 15.30.

På 5. etapes bjergetape kunne Fuglsang ikke sidde stille. Video: TV 2 SPORT