Cykling

Fuglsang misser stor sejr på stregen

Det så længe ud til at blive en solosejr til Jakob Fuglsang, men pludselig viste Richard Carapaz skræmmende styrke.

Jakob Fuglsang var tæt på sæsonens første sejr, da han fløj han væk fra konkurrenterne på et stejlt bjerg i Alperne på 5. etape af Schweiz Rundt.

Det endte dog med en andenplads bag INEOS-stjernen Richard Carapaz, der alene kørte op til danskeren på sidste bjerg. Venezuelaneren var lige nøjagtig hurtigst på stregen.

Med 18 kilometer tilbage af 5. etape i Schweiz Rundt kørte den danske Astrana-kaptajn væk fra sine konkurrenter på næstsidste stigning på etapen, og længe så det ud til, at det skulle blive til en sikker dansk etapesejr.

Han holdt fast i det høje tempo, og med 5,5 kilometer satte han Esteban Chaves, som havde angrebet tidligere på etapen. Det så med andre ord rigtig godt ud for Fuglsang, der havde kurs mod etapesejren.

Stjerne kørte op til Fuglsang

Stærke Richard Carapaz ville det dog anderledes og forsøgte med fire kilometer til mål at køre op til Fuglsang. Og desværre for Astana-danskeren var venezuelanerens angreb stærkt og eksplosivt. En halv kilometer senere fik han kontakt til danskeren.

Carapaz havde ikke lyst til selskab og forsøgte med det samme at smide Fuglsang. Danskeren svarede dog igen og hægtede sig på.

Da det skulle afgøres i en spurt, var Carapaz akkurat hurtigst, da han overhalede Fuglsang få meter før målstregen.

På 5. etapes bjergetape kunne Fuglsang ikke sidde stille. Video: TV 2 SPORT

Fuglsang tog stort spring i klassementet

Carapaz overtog også førertrøjen. Fuglsang er nummer to i løbet 26 sekunder efter etapevinderen.

Inden etapen var Fuglsang nummer 12 i løbet. Han blev nummer to i 2018.

Der er tre etaper tilbage af løbet. Se med hver dag på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.