Cykling

Fuglsang rækker ud efter DM-trøjen

22 World Tour-ryttere stiller til start ved årets DM i linjeløb. Jakob Fuglsang rejser hjem for at køre sig i Dannebrogstrøjen lige inden Touren.

Der er lagt op til et stort slag mellem Danmarks største cykelstjerner, når de kører om den ikoniske Dannebrogstrikot i den kommende uge.

Hele 22 ud af de 25 danske World Tour-ryttere stiller til start i herrernes linjeløb, og nu melder Jakob Fuglsang ud, at han ikke kun rejser hjem for at bakke arrangørerne op.

- Ruten skulle være en lille smule hårdere i år. Det bliver et langt cykelløb, og så tænkte jeg, at nu tager jeg turen til Danmark og forsøger at se, om det ikke kan lykkes en gang i min karriere at blive dansk landevejsmester, siger Jakob Fuglsang til TV 2 SPORT.

Han og de 21 andre World Tour-proffer skal køre en 227 kilometer lang rute, der starter og slutter i Give. Undervejs på ruten er der tre omgange på en rundstrækning ved Egtved, der sammen med en række stigninger i og omkring Vejle bidrager til at bringe rytterne op på 1947 højdemeter.

- Jeg tænkte, det var ved at være lang tid siden, jeg har været til DM. Og fordi jeg ikke har klassementet i Touren som mål, så giver det lidt mere plads til at kunne tage til Danmark for at deltage i DM, tilføjer Jakob Fuglsang.

Lyn-analyse

De afsluttende kilometer i og omkring Give er ikke så hårde, men de skal også køre på nogle af de hårdeste bakker ved Vejle – dem vi kender fra kongeetapen i Danmark Rundt. Det bliver et langt og hårdt cykelløb, og hvis der så også kommer lidt blæst, så ser vi et løb, der kan sprede sig over det meste af Jylland.

DM køres ugen før, Tour de France begynder. Det betyder, at de kommende Tour-deltagere ud over æren kører for at få lov til at iføre sig DM-trikoten i verdens største cykelløb.

- Det er en helt speciel tid for dansk cykelsport, og prestigen ved at blive dansk mester er særlig stor i disse år. Jeg forventer et virkelig godt cykelløb på et meget højt sportsligt niveau, siger landstræner Anders Lund til cykelunionens hjemmeside.

Jonas Vingegaard, Lasse Norman og Asbjørn Krag Andersen er de eneste danske World Tour-ryttere, der ikke stiller til start i Give.

DM-programmet

  • Torsdag den 17. juni: Enkeltstart
  • Fredag den 18. juni: Enkeltstart og samlet start (paracykling)
  • Lørdag den 19. juni: Linjeløb for herrer U-19
  • Søndag den 20. juni: Linjeløb for kvinder U-19 og elite samt herrer elite