Cykling

Her bryder Alaphilippe reglerne - nu er han blevet straffet

Julian Alaphilippe er blevet straffet for at tage imod en dunk og en gel på de afgørende kilometer af 5. etape af Schweiz Rundt.

Julian Alaphilippe har efter torsdagens bjergetape i Schweiz Rundt fået en tidsstraf på 20 sekunder og en bøde på 200 schweizerfranc.

Årsag: Med otte kilometer igen af etapen faldt verdensmesteren ned til sin servicevogn og fik overrakt en vanddunk og en gel, som Deceuninck-Quick Step-rytteren efterfølgende indtog.

Og det er ulovligt jævnfør UCI's reglement, der forbyder forplejning inden for de sidste 20 kilometer på en etape i et World Tour-etapeløb.

- Jeg var på grænsen, og jeg havde brug for at drikke. Og min sportsdirektør sagde, at jeg kunne tage en sidste flaske. Men i det øjeblik jeg tog den, tøvede han lidt, siger Julian Alaphilippe efter etapen og fortsætter:

- Han havde lige fået besked fra løbskommisærerne om, at det åbenbart ikke længere var tilladt. Men jeg havde brug for at drikke, så jeg tog den. Jeg er åbenbart blevet straffet, men det betyder ikke noget overhovedet,

Historien gentager sig for Alaphilippe

Efter episoden kunne man se en ophedet diskussion mellem Julian Alaphilippe og løbsdirektøren, der tydeligvis gjorde franskmanden opmærksom på regelbruddet.

Den 28-årige franske verdensmester kom i mål som nummer syv på torsdagens etape, der blev vundet af Richard Carapaz lige foran danske Jakob Fuglsang.

Med tidsstraffen på 20 sekunder ryger Alaphilippe ned fra tredje- til fjerdepladsen i klassementet i Schweiz Rundt efter de første fem etaper. Han har nu 53 sekunder op til Richard Carapaz på førstepladsen.

Det er ikke første gang, at Julian Alaphilippe får en straf for ulovlig forplejning. Ved Tour de France 2020 kostede det ham sågar førertrøjen, da han tog imod en vandflaske med 17 kilometer til mål på 5. etape.

Også her kostede det en tidsstraf på 20 sekunder og en bøde på 200 schweizerfranc, der svarer til 1400 danske kroner.

Fredag venter 6. etape ved Schweiz Rundt, hvor der igen er bjerge på programmet. Se med fredag fra kl. 15.30 på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.