Cykling

Dansker tildelt sejren efter stort drama

Først troede Andreas Kron, at han var blevet nummer to. Men så skulle han på podiet og hyldes.

Der udfoldede sig et stort drama, da 6. etape af Schweiz Rundt skulle afgøres.

Danske Andreas Kron sad med i finalen og skulle spurte om sejren mod Rui Costa og Hermann Pernsteiner. Han endte i en duel mod Costa, der afveg fra sin linje mod målstregen og kørte over mod danskeren og blokerede ham. Kron blev i første omgang nummer to og var ikke tilfreds med kørslen fra portugiseren.

Men efter etapen blev Costa diskvalificeret, og Andreas Kron blev tildelt etapesejren.

TV 2 SPORTs cykelekspert Chris Anker Sørensen erkender også, at Costa ikke kørte lige.

- Han afviger fra linjen, og han giver ham et svaj. Der må komme et efterspil på det her. Han lukker Kron, men de fleste vil nok køre det samme, siger Chris Anker Sørensen.

Det er den 23-årige danskers tredje sejr i karrieren og den anden i år. De har begge været på World Tour-niveau. I marts vandt han 1. etape af Catalonien Rundt.

Jakob Fuglsang blev torsdag slået på stregen i en kamp om sejren i Schweiz Rundt, men der skete der ingen ulovligheder i spurten, så Astana-danskerens placering bestod.

Kron holdt sig til

Efter en hektisk start på etapen kom et udbrud efter mange kilometer afsted. Gruppen talte hele 40 ryttere til at starte med og havde deltagelse af blandt andre Andreas Kron og Søren Kragh Andersen.

På vej op ad stigningen Lukmanierpass angreb David de la Cruz. Spanieren kom alene afsted, hvorefter flere små forfølgergrupper blev dannet.

Andreas Kron holdt sig til, og danskeren endte i en gruppe, der jagtede de la Cruz på vej op ad stigningen op mod mål.

Med cirka seks kilometer tilbage blev de la Cruz indhentet af spanierens holdkammerat Rui Costa og Hermann Pernsteiner. Lidt efter kom Andreas Kron op.

Adskillige ryttere fra udbruddet jagtede fronttrioen, men til sidst stod det klart, at vinderen skulle findes blandt de tre.

Kron fra frustreret

Hermann Pernsteiner åbnede ballet i finalen, men gik hurtigt død. Rui Costa trådte derefter an med Kron lige i hælene. Danskeren så ud til at finde den fornødne fart på de sidste meter, men et svaj af Rui Costa pressede Kron ud mod barrieren og bremsede danskeren en smule.

Costa endte med at komme først over stregen, og en tydeligt frustreret Kron så ud til at måtte tage til takke med andenpladsen.

Men efter en lang vurdering af juryen endte det altså med dansk triumf.

Der resterer to etaper af Schweiz Rundt inklusive en bjergenkeltstart lørdag.