Cykling

- Det er vildt, siger dansker efter dramatisk sejr

Andreas Kron blev tildelt sejren på 6. etape af Schweiz Rundt efter løbets afslutning, da Rui Costa blev diskvalificeret.

Fredag var den formentlig mest dramatiske dag i Andreas Krons spæde cykelkarriere.

For selvom han kom over målstregen som nummer to på 6. etape af Schweiz Rundt, endte den danske cykelrytter alligevel med at stå øverst på skamlen til sidst.

For den oprindelige vinder, Rui Costa, blev diskvalificeret af løbsjuryen efter en ureglementeret spurt. Og så kunne Andreas Kron fra Lotto-Soudal-mandskabet pludselig sætte sin anden World Tour-sejr ind på kontoen.

- Det er fantastisk. Det er lidt specielt at vinde på den måde. Det er federe at køre over stregen med begge hænder over hovedet. Men det er vildt at vinde min anden World Tour-sejr på mit første år som World Tour-rytter, siger Andreas Kron til TV 2 SPORT og fortsætter:

- Det her er Tour de France-forberedelse for alle hold, og det er flot at kunne vinde i Tour-forberedelsen. Hvis folk havde sagt det til mig for to år siden, havde jeg ikke troet dem. Men nu er det sket.

Den 23-årige dansker vandt tidligere i år en etape i Catalonien Rundt.

Kron var 'gal' på målstregen

Efter at have siddet i udbrud på det meste af fredagens etape endte Andreas Kron i en direkte duel mod Rui Costa om etapesejren.

Portugiseren afveg fra sin linje mod målstregen, kørte over mod danskeren og blokerede ham. Rui Costa kom først over målstregen med en tydeligt frustreret Andreas Kron lige efter.

Men efterfølgende valgte løbsjuryen altså at diskvalificere Costa fra UAE-holdet og tildele Kron sejren.

- Da jeg kører ud på siden af ham, trækker han længere og længere over og gør min spurt sværere. Det er det, de har lagt til grundlag for afgørelsen, siger Andreas Kron og tilføjer:

- Da jeg lige kom over stregen, var jeg gal, men hurtigt kunne jeg godt se, at jeg havde kørt et godt cykelløb. Og så måtte det være op til nogle andre.

Håndslag mellem kamphaner

Rui Costa troede af gode grunde, at han skulle på podiet og hyldes for etapesejren. Og derfor blev stemningen en smule akavet, da Andreas Kron pludselig blev hevet ind i vinder-teltet bag scenen.

- Jeg startede med at give ham hånden, og vi nikkede til hinanden. Vi er helt klart ikke enige, men jeg synes egentlig, vi begge har håndteret det godt, siger Andreas Kron.

Andreas Kron skuffede sig selv på torsdagen bjergetape, hvor han mistede meget tid og sagde farvel til en god placering i klassementet i Schweiz Rundt. Derfor var hen lettet over at få så massiv oprejsning på 6. etape.

- Det er dejligt at kunne give noget tilbage til holdet, siger han.

Andreas Kron er nu nummer 25 i klassementet inden de sidste to etaper i Schweiz Rundt. Lørdag venter løbets enkeltstart. Den kan følges direkte på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY fra kl. 15.00.