Cykling

Formstærk dansker i spil til Touren

Andreas Kron er med i den bruttotrup, som Lotto-Soudal skal vælge Tour de France-holdet ud fra.

23-årige Andreas Kron har god grund til at nyde den start, han har fået på cykelsæsonen.

Lotto-Soudal-danskeren hentede sin anden World Tour-sejr i sæsonen, da han vandt 6. etape i Schweiz Rundt mandag efter stor dramatik.

Han er i bruttotruppen til Touren

Nikolas Maes, Lotto-Soudal-sportsdirektør

Den gode formkurve har fået cykelekspert Chris Anker Sørensen til at spekulere i, om danskeren skal udtages til sæsonens største etapeløb – Tour de France.

- Rent formmæssigt er han fuldt ud klar til Tour de France. ”Problemet” på Lotto-Soudal er, at de har Caleb Ewan, og han har meget at sige, siger Chris Anker Sørensen.

- Men han har ikke brug for, at der er syv mand omkring ham. Vi ved ikke, om Thomas De Gendt er klar lige nu, og Tim Wellens er nok selvskrevet. Han er mere på vej til Touren, end han er på vej på badeferie. Men hvis Caleb Ewan siger, at John Degenkolb eksempelvis skal med, bliver det på Krons bekostning. Hans ord er ikke lov, men det er tæt på.

Chris Anker Sørensen understreger, at efter fredagens sejr ”er dørene i hvert fald ikke lukket”.

Holdet vil tænke langsigtet

Det er ikke kun TV 2 SPORTs cykelekspert, der har overvejelser om Andreas Kron til Tour de France.

Nikolas Maes, der sportsdirektør for holdet, afslører, at han absolut er med i overvejelserne.

- Han er i bruttotruppen til Touren. Men vi har også Caleb Ewan på holdet, og vi skal også lave et hold omkring ham. Det er et svært spørgsmål, men vi stoler på ham og ved, hvad han kan bringe til holdet, siger Maes til TV 2 SPORT.

- Men når vi taler om et stykke ude i fremtiden, er han helt sikkert en rytter, vi kommer til at tage med til Tour de France. Mentalt er han klar til det. Han er stærk oppe i hovedet, og han ved, hvad han vil gå efter. Men vi skal også tænke langsigtet og ikke brænde ham ud for hurtigt.

- Formen er god

Den 23-årige dansker tager det dog selv helt med ro, selvom han påpeger, at hans form er opadgående.

- Vi må se, hvordan det ender. Det er ikke noget, jeg har som mål, men jeg ønsker at køre en Grand Tour i år, og så må vi se, hvilken det bliver. Jeg synes, at jeg har vist med to top-ti-placeringer, at formen er der, siger danskeren.

Sejren var hans anden på World Touren i denne sæson, da han første vandt 1. etape i Catalonien Rundt.