Cykling

Fuglsang smider tid på schweizisk bjergenkeltstart

Jakob Fuglsang dumpede lørdag ud af top-3 i Schweiz Rundt på en bjergenkeltstart, som Rigoberto Urán vandt.

Jakob Fuglsangs muligheder for at vinde Schweiz Rundt blev mindre lørdag.

Den danske Astana-profil tabte 49 sekunder til Richard Carapaz i førertrøjen på den 23,2 kilometer lange bjergenkeltstart og røg ud af den absolutte topstrid.

Fuglsang lå inden etapen nummer to med 26 sekunder op til Ineos-stjernen, men er nu nummer fem med 1 minut og 15 sekunder op.

Rigoberto Urán endte som den helt store vinder. Colombianeren satte alle konkurrenterne til vægs på enkeltstarten og sprang op på den andenplads, som Fuglsang tidligere var indehaver af.

Kun 17 sekunder adskiller Carapaz og Uran inden søndagens etape, der er den sidste i Schweiz Rundt. Her kan dog sagtens ske store forskydninger. Rytterne skal op og ned ad tre store bjerge.

Kort, men hård enkeltstart

Lørdagens enkeltstart var ikke specielt lang, men midt på den lå altså et bjerg, der først skulle bestiges og efterfølgende køres ned ad. Det gjaldt derfor ikke kun om at være en stærk temporytter.

Søren Kragh Andersen var den tredje dansker, der blev sendt afsted på enkeltstarten. Han var godt kørende og satte et nyt mål for de øvrige ryttere.

Kragh var klart hurtigst på både mellemtiden og i mål, hvor den hidtil bedste tid blev slået med et halvt minut. Danskeren kunne derefter sætte sig i den varme stol og se de sidste 30 ryttere blive sendt afsted.

Her blev Kragh dog ikke siddende ret længe. Efter cirka 20 minutter vippede eksverdensmesteren i enkeltstart Tom Dumoulin danskeren af tronen.

Hollænderen nåede dog ikke engang at sætte sig i den varme stol, inden Gino Mäder overgik ham.

Jakob Fuglsang var på jagt efter sekunder lørdag, men det så hurtigt svært ud for danskeren.

Fuglsangs mellemtid var 45 sekunder langsommere end Richard Carapaz', men endnu længere efter Rigoberto Urans. Colombianeren var forinden fløjet op og ned ad dagens bjerg og endte med at smadre Gino Mäders tid med næsten et minut.

Fuglsang endte med at tabe yderligere fire sekunder til Carapaz på de resterende kilometer ned ad bjerget mod mål. Ingen endte med at komme i nærheden af Urans tid.