Tour de France

De sikre, de sandsynlige og på vippen - eksperts bud på danskerne i Touren

Styrtet i Critérium du Dauphiné gør, at Chris Anker Sørensen ikke er 100 procent sikker på Tour-deltagelse til Mads Pedersen.

Fem navne er helt sikre. Fem navne er sandsynlige. To er på vippen.

Det mener TV 2 SPORTs cykelekspert Chris Anker Sørensen, når han skal forsøge at vurdere, hvor mange danskere der stiller til start ved Tour de France i år.

Helt sikre:

 • Jakob Fuglsang
 • Jonas Vingegaard
 • Michael Mørkøv
 • Kasper Asgreen
 • Søren Kragh Andersen

- Fuglsang og Vingegaard er allerede udtaget, og jeg kan slet ikke se, at Michael Mørkøv og Kasper Asgreen ikke kommer med. Og så vandt Søren Kragh Andersen to etaper sidste år. Han er en af stjernerne på Team DSM, så jeg kan simpelthen ikke forstille mig, at han ikke kommer med. Han har også vist i Schweiz Rundt, at han er flyvende.

De sandsynlige:

 • Mads Pedersen
 • Mikkel Bjerg
 • Michael Valgren
 • Magnus Cort
 • Casper Pedersen

- Jeg er faktisk sikker på Mads Pedersen, men alligevel er der et lille men, da han væltede i Critérium du Dauphiné. Det lyder til, at han er okay, men inden han er udtaget, så ved man jo aldrig, om der er nogle følgevirkninger. Vi har i hvert fald ikke fået be- eller afkræftet, om der er nogle følgevirkninger. Det skaber altid lidt usikkerhed at vælte lige inden Tour de France, så derfor er jeg lidt usikker på ham.

På vippen:

 • Mads Würtz Schmidt
 • Andreas Kron

- Han banker virkelig på døren. Det, der er afgørende for, om han kommer med eller ej, er, hvad Caleb Ewan siger. For eksempel synes jeg, John Degenkolb intet har vist under Schweiz Rundt, men hvis Caleb Ewan siger, at han skal han have ham med, så kommer han også med. Det afhænger altså lidt af det. Det afhænger også af, hvordan Thomas de Gendt har det – om han er klar til at gå med i udbrud.

Rekorden for flest antal danskere i en enkelt udgave af Tour de France er ni ryttere. Det var i 2019.

Dette års udgave begynder 26. juni i Brest. Få overblik over alle etaperne her.