Cykling

- Selv jeg kan vinde, hvis jeg kører bag Mørkøv, siger Cavendish

Mark Cavendish hentede sejren på sidste etape i Belgien Rundt, og det var især på grund af Michael Mørkøv.

Hvis man kører i hjulet på Michal Mørkøv, og der er en massespurt forud, er der en stor chance for, at man kommer først over målstregen.

Det fik Mark Cavendish også lov til at opleve på egen krop, da han vandt fem og sidste etape af Schweiz Rundt søndag.

Selvom han konkurrerede imod topsprintere som Caleb Ewan, Pascal Ackermann, Giacomo Nizzolo og Tim Merlier, var det den 36-årige brite, der tog sejren. Og det takker han Michael Mørkøv for.

- Jeg har ikke haft muligheden for at køre med Mørkøv i år, da han arbejder med Sam. Alle ved, at hvis man kører bag Mørkøv, så vinder man, siger Cavendish til Eurosport efter kampen.

- Rytterne kommer, de vinder, og så forlader de holdet igen. Jeg vil bare gerne have en chance for at køre bag Mørkøv, for så kan selv jeg vinde.

Mørkøv er stolt

Michael Mørkøv er normalt fast makker med Sam Bennett, men den irske rytter er skadet, og derfor blev han erstattet af Cavendish i Belgien Rundt.

Mørkøv er glad for, at de kunne få samarbejdet til at fungere og er glad for den ros, han får

- Jeg er selvfølgelig stolt over, at jeg får stor ros mange steder fra for det arbejde, som jeg laver. Selvom jeg ikke selv vinder, så bliver jeg meget højt værdsat for min indsats, siger Mørkøv til Feltet.dk.

Sejren er Mark Cavendishs femte i denne sæson, efter han hentede fire sejre i Tyrkiet Rundt i april.

Der bliver nu spekuleret i, om briten skal med til Tour de France, da Sam Bennett er skadet. Cavendish afviser dog dette og siger, at det er rygter.