Cykling

Mads Pedersen lover at give alt til DM

Søndag skal danmarksmesteren i landevejscykling findes, og Mads Pedersen lover, at han ikke kommer til at holde tilbage på cyklen.

Du kan se DM på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY søndag fra 14.10.

Næsten hele den danske World Tour-elite er til start, når herrernes DM skal afgøres søndag.

En af de danske stjerner, der står klar på startstregen, er Mads Pedersen, der har flere danske holdkammerater med sig fra Trek-Segafredo.

Han lover at give sig fuldt ud til DM, selvom han skal køre Tour de France om mindre end en uge.

- Det er alt. Jeg holder ikke tilbage, og der bliver givet alt for at prøve at vinde, siger Mads Pedersen til TV 2 SPORT.

Dog forklarer han også, at han sammen med sine Trek-holdkammeraterne har flere heste at spille på.

- Alexander Kamp er godt kørende. Det samme er Mathias Skjelmose, og jeg synes også selv, jeg er godt kørende. Vi har en bred trup, der kan lave noget sjovt. Det hele kommer an på, hvordan den absolutte finale bliver. Men vi stiller ikke til start kun med mig som leder.

Kan ikke huske styrt i Dauphiné

Mads Pedersen har ikke haft den mest optimale optakt til DM.

Den tidligere verdensmester styrtede på 3. etape i Critérium du Dauphiné 1. juni og har ikke kørt et løb siden. Han pådrog sig en mindre hjernerystelsen og har fortsat lidt problemer med nakken.

Derfor ved han heller ikke 100 procent, hvor han står henne.

- Jeg kan godt mærke, at jeg stadig har lidt problemer med nakken, men det går helt klart den rigtige vej. Og det er minimalt, hvor meget det påvirker mig på cyklen.

- Jeg har været nødt til at simulere lidt cykelløb i træningen herhjemme, men der blev lagt en rigtig god plan med min træner, da jeg kom hjem. Jeg tror ikke, at det har den store betydning, siger Mads Pedersen.

Der skal køres 228 kilometer ved herrernes DM, der bliver afholdt i og omkring Give.