Cykling

Nykåret dansk mester frygtede at køre ind i hegnet

For femte gang er Amalie Dideriksen dansk mester, og med sejren fik hun en god optakt til det kommende OL.

Efter en dramatisk afslutning tog Amalie Dideriksen søndag sit femte danske mesterskab i linjeløb ved DM i Give.

På opløbsstrækningen besejrede hun Emma Norsgaard og Cecilie Uttrup Ludwig i en spurt efter et selektivt løb med masser af regn.

Det er en stor ære. Specielt når vi er så mange på et højt niveau

Amalie Dideriksen

Det var dog tæt på at gå galt i det sidste skarpe sving før målstregen.

- Vi vidste, at man skulle være nummer et eller to op ad Møllebakken. Jeg vil kalde den en cykelsti, og jeg fik Cecilie foran mig. Det er en god situation, hvor jeg var i anden position og kunne køre uden om. Vi vidste, den første i det sidste sving ville tage Dannebrogstrøjen, så både Emma og jeg spurtede ned mod det sving, siger Dideriksen til TV 2 SPORT.

- Der var et glimt, hvor jeg tænkte, at vi begge ville ryge i hegnet, men heldigvis fik jeg kantet den rundt og kunne køre først over stregen.

Vil have OL-medaljer

Med DM-guldet fik 25-årige Dideriksen bekræftet, at formen frem mod sæsonens store mål, de olympiske lege, ser god ud.

- Det er et godt skridt på vejen. Jeg glæder mig rigtig meget til OL og tror, at vi kan lave noget stort, siger Amalie Dideriksen til Ritzau.

- Vi vil gerne have medaljer. Vi går helt klart efter at tage sejren, men en OL-medalje er også stort.

Hun skal ved OL i Tokyo køre banecykling, hvor hun sammen med Julie Leth skal deltage i parløb. Desuden skal én af de to køre omnium også.

Dideriksen føler stor ære

Men sejren ved DM kom også et tørt sted. Det var Dideriksen første landevejssejr siden 2019, hvor hun sidst blev dansk mester.

- Den betyder rigtig meget. Jeg har ikke vundet et cykelløb i, hvad der føles som lang tid, og kom ind i dag og var lidt usikkerhed på mig selv.

- Det er en stor ære. Specielt når vi er så mange på et højt niveau, siger hun.

Modsat Amalie Dideriksen fik Emma Norsgaard taget et lidt for skarpt sving, som gav Dideriksen et lille forspring i den afgørende spurtduel.

Amalie Dideriksen var lige ved at køre sig selv i hegnet på den forkerte måde. Video: TV 2 SPORT

Ud over de fem DM-titler har Dideriksen også været dansk mester i enkeltstart og blev i 2016 verdensmester i landevejscykling.