Cykling

Würtz kneb en tåre efter DM-sejr

Mads Würtz Schmidt var lykkelig efter sejren i søndagens DM-løb. I det næste år skal han køre i den ikoniske Dannebrogstrikot.

For første gang i karrieren er Mads Würtz Schmidt danmarksmester i landevejscykling.

Det står klart efter søndagens DM-løb i og omkring Give, hvor Würtz efter en lang og taktisk finale spurtede fra konkurrenterne og kørte første over stregen.

Dermed kan den 27-årige cykelrytter for første gang iklæde sig den eftertragtede Dannebrogstrikot. Et mål, der først for alvor blev realistisk inde i hans eget hoved efter en samtale med den danske sportsdirektør på Israel Start-Up Nation-holdet.

- Jeg havde en lang snak med Nicki (Sørensen, red.) i går. Vi snakkede om, at i år var sgu året, hvor jeg kunne blive danmarksmester. Og - puha - det lykkedes.

Du virker rørt?

- Ja. Det er jo den flotteste trøje i verden næstefter den trøje, som Julian Alaphilippe kører i (VM-trøjen, red.). Det er kæmpe stort, siger Mads Würtz Schmidt til TV 2 SPORT.

Vandt i stærkt felt

Mads Würtz fortalte efter løbet, at han havde "ondt i piberne" gennem næsten hele dagen. Og der blev da også kørt hårdt cykelløb i et felt, der bestod af historisk mange danske World Tour-ryttere.

- Det er bare fedt. Jeg er så lykkelig over, at jeg skal køre i den trøje i et år nu. Og så at gøre det i det her felt med alle de dygtige danske ryttere, der er lige nu, det betyder alt, siger Mads Würtz.

Med DM-sejren fik den randrusianske cykelrytter et lille - eller snarere et stort - plaster på såret efter den nedslående nyhed, han fik i den forgangne uge. For her blev Würtz nemlig for andet år i træk forbigået, da Israel Start-Up Nation udtog holdet til årets Tour de France.