Tour de France

4 danskere udtaget til Touren på 100 minutter

Det er store udtagelsesdag til Tour de France. På kort tid blev den danske deltagelse næsten fordoblet.

10.01 Trek-Segafredo præsenterer sit Tour de France-hold.

10.12 UAE Team Emirates offentliggør holdets otte Tour-ryttere.

11.41 Team DSM følger trop.

Facit: Fire danskere er på 100 minutter blevet udtaget til Tour de France, hvor i alt ni danskere nu er officielle Tour-deltagere.

Danskere i Tour de France 2021

  • Opdateret: 22/6 kl. 11.45

Jakob Fuglsang (Astana)

Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma)

Christopher Juul-Jensen (BikeExchange)

Kasper Asgreen (Deceuninck - Quick-Step)

Michael Mørkøv (Deceuninck - Quick-Step)

Mads Pedersen (Trek-Segafredo)

Mikkel Bjerg (UAE)

Søren Kragh Andersen (DSM)

Casper Pedersen (DSM)

Den tidligere verdensmester Mads Pedersen blev først præsenteret på Trek-Segafredos hold. Pedersen er udset en rolle, hvor han sammen med belgiske Jasper Stuyven skal jagte etapesejre.

Dernæst kunne en dansk Tour-debutant føjes til listen, da UAE udtog 22-årige Mikkel Bjerg til sit første møde med verdens største cykelløb.

Endelig kom der en dobbelt danskerudtagelse fra DMS. Ligesom sidste år skal både Søren Kragh Andersen og Casper Pedersen med. Førstnævnte sikrede holdet hele to etapesejre i sidste års udgave af Touren.

- Efter et succesrigt 2020, hvor vi vandt tre etaper, bliver vores hovedfokus igen at gå efter resultater på etaperne. Vi har et virkelig stærkt hold til de mange forskellige muligheder for massespurt, siger sportsdirektør Luke Roberts i en pressemeddelelse.

- På de kuperede etaper og bjergetaperne vil vi køre aggressivt og opportunistisk. Vi spiller forskellige kort og udnytter hele holdets styrke.

Med ni ryttere på startlisten er den danske rekord fra 2019 tangeret, og den kan meget vel blive slået. EF Education First er det eneste hold, der endnu ikke har sat navn på sine Tour-ryttere. På holdet kører både Magnus Cort og Michael Valgren, som har kørt Touren henholdsvis to og seks gange.

Tour de France begynder på lørdag, og som altid kan du følge løbet på TV 2, TV 2 PLAY og tour.tv2.dk.