Tour de France

Få den perfekte start i Tourspillet - ekspert sætter holdet til 1. etape

Mads Taunø Larsen vælger primært at satse på puncheur-typer til den kuperede 1. etape af Tour de France.

Hvilke otte ryttere skal på dit hold i Tourspillet, hvis du vil give vennerne baghjul fra start?

Det har den forsvarende mester, Mads Taunø Larsen, helt styr på.

Som holdejer i Tourspillet har man 50 millioner kroner til rådighed, der skal række til i alt otte ryttere.

Deltag i Tourspillet på Holdet.dk her.

Det sætter naturligt sine begrænsninger og stiller store krav til udvælgelsen, men managereksperten har efter nøje overvejelser valgt følgende otte ryttere til 1. etape:

  • Mathieu Van der Poel, Alpecin-Fenix, 9,5 millioner kroner - kaptajn
  • Julian Alaphilippe, Deceuninck - Quick-Step, 10 millioner kroner
  • Tadej Pogacar, UAE Team Emirates, 11 millioner kroner
  • Sonny Colbrelli, Bahrain Victorious, 7 millioner kroner
  • Carlos Barbero, Team Qhubeka NextHash, 4 millioner kroner
  • Omar Fraile, Astana, 3 millioner kroner
  • Kristian Sbaragli, Alpecin-Fenix, 3 millioner kroner
  • Anthony Turgis, Total Direct Energie, 2,5 millioner kroner

Tilsammen koster holdet 50 millioner kroner - og dermed vil bankbeholdningen fra start være tom.

Få daglige eksperttips

TV 2 SPORT samarbejder med Holdet under Tour de France.

Inden hver etape bringer vi her på tv2.dk Mads Taunø Larsens bud på, hvilke ryttere det kan betale sig at købe i Tourspillet.

Du finder managerekspertens daglige anbefalinger på TV 2s Tour de France-side.

TV 2 sender igen i år samtlige 21 etaper fra start til slut.

Du kan se Tour de France på TV 2 og TV 2 PLAY.

Oplagt kaptajnvalg

Mads Taunø Larsen begrunder valget af de otte ryttere på 1. etape således.

Mathieu Van der Poel

- Jeg er enig med bookmakerne i, at hollænderen er favoritten til at vinde 1. etape og køre sig i den gule trøje. Jo mere, jeg analyserer etapen, desto mere bliver han min favorit. Derfor er Mathieu Van der Poel for mig det oplagte valg af kaptajn.

Julian Alaphilippe

- Uanset hvad skal Julian Alaphilippe på mit hold, for han vil også klare sig godt på 2. etape, hvor rytterne skal passere den stejle Mur de Bretagne to gange. Alaphilippe går efter at iklæde sig den gule trøje i løbet af de første etaper, og det betyder, at den franske verdensmester skal opnå en så god placering som muligt på 1. etape.

Tadej Pogacar

- Det er virkelig svært at vælge mellem de to største favoritter til den samlede sejr - slovenske Pogacar og Roglic. Jeg vælger at gå med Pogacar på 1. etape. Det taler for den forsvarende mester, at Wout van Aert, som er holdkammerat med Roglic, formentlig får lov til at køre sin egen chance i puncheur-finalen.

Sonny Colbrelli

- Bahrain-rytteren har været rigtig godt klatrende i år. Sonny Colbrelli har netop vundet det italienske mesterskab, hvor han var blandt de stærkeste - også på stigningerne. Han får svært ved at vinde 1. etape, da han mangler den allersidste hurtighed, men Colbrelli kan godt køre i top 3. Og så er italieneren med en værdi på 7 millioner kroner billig til prisen.

Carlos Barbero

- Den meget svingende Barbero er lidt et sats. Men han er kendt netop for sine evner i stigende spurter og kørte blandt andet godt i Critérium du Dauphiné, hvor han blev nummer fire på den kuperede 5. etape, som Geraint Thomas vandt.

Omar Fraile

- Han har netop vundet det spanske mesterskab, hvor han kørte leadout for Alex Aranburu, men selv viste sig som klart den hurtigste. Det er en udfordring, at Alex Aranburu også kører for Astana og 2. etape passer bedre til Omar Fraile. Men til prisen på bare 3 millioner kroner får man ikke en meget bedre chance for en billig rytter i top 15.

Kristian Sbaragli

- Italieneren kører godt opad og kan spurte, men det er længe siden, han har vist sine evner. Kristian Sbaragli er på mit hold på grund af storfavoritten på 1. etape, Mathieu Van der Poel. Derfor er italieneren i spil til den støtste holdbonus via sin holdkammerat på Alpecin-Fenix.

Anthony Turgis

- Franskmanden fra Team TotalEnergies, der tidligere i år blev nummer 10 i Milano-Sanremo har mulighed for at køre i top 15, og han er et godt køb til bare 2,5 millioner kroner.

Puncheurs er favoritter

Tour de France anno 2021 begynder i Bretagne i den nordvestlige del af Frankrig, hvor de 184 ryttere skal tilbagelægge 197,8 kilometer fra havnebyen Brest til Landerneau.

1. etape byder på seks kategoriserede stigninger, og finalen skal køres på en 3,1 kilometer lang bakke, der har en gennemsnitlig stigningsprocent på 5,6 procent.

Det gør, at det ifølge bookmakerne primært er puncheur-typer og de hurtigste klassementsryttere, der kan gøre sig realistiske forhåbninger om at vinde etapen og iføre sig den første gule trøje i 2021-udgaven af verdens største cykelløb.

Deltag i Tourspillet på Holdet.dk her.

Afgørende dilemma

Ruteprofilerne på 1. og 2. etape ligner hinanden ganske meget i årets Tour.

Som holdejer i Tourspillet står man ifølge Mads Taunø Larsen over for dilemmaet, om man skal sætte ét hold til begge etaper eller satse udelukkende på 1. etape, men dermed bruge en del penge i transfergebyr til 2. etape.

Afslutningen på 2. etape er noget hårdere end førstedagen, da rytterne to gange skal forcere den stejle Mur de Bretagne.

Derfor er det tvivlsomt om en puncheur som Mathieu Van der Poel kan kører med om sejren, mens de hårdføre sprintere som Colbrelli og Matthews får svært ved at ramme top 10.

Et alternativ til det hold, som Mads Taunø Larsen har præsenteret først i artiklen, er primært at skifte Mathieu Van der Poel og Sonny Colbrelli ud, og i stedet satse på Primoz Roglic og Alejandro Valverde, der begge er blandt favoritterne på 2. etape.

Det giver den åbenlyse fordel, at man som holdejer eksempelvis kan spare 110.000 kroner i transfergebyr, da Roglic kan være svær at komme uden om til 2. etape, hvor sloveneren har en god chance for at vinde.

Mads Taunø Larsens bud på et stærkt, kombineret hold til 1. og 2. etape ser således ud: