Tour de France

Her er årets Tour-favoritter ifølge eksperterne

Chris Anker Sørensen og Rolf Sørensen peger på deres tre største favoritter til at vinde Tour de France 2021.

Lørdag går det løs, når årets Tour de France begynder i Brest.

Og når feltet - eller i hvert fald resterne af det - ruller over målstregen på Champs-Élysées i Paris tre uger og 3414,4 kilometer senere, så ved vi, hvem der har vundet årets Tour de France.

Meget kan ske undervejs, men TV 2 SPORTs cykeleksperter udpeger her i artiklen deres tre største favoritter til at vinde Touren anno 2021.

CHRIS ANKER SØRENSENS TOP 3:

1. Tadej Pogačar

UAE Team Emirates

- Han er den forsvarende vinder og er vel nok dén største favorit af alle til at vinde Touren 2021. Han har bare været så imponerede i år. Det eneste etapeløb, han er stillet op i, som han ikke har vundet, er Baskerlandet Rundt. Der blev han alligevel nummer tre. Efter sidste års Tour-sejr har det været enormt pres på hans skuldre i år, og jeg synes jo bare, han har kunne bære den byrde hele vejen igennem. Jeg er virkelig imponeret af, hvordan han har kørt hidtil i sæsonen. Så han er min største favorit.

Tadej Pogačar

 • Land: Slovenien
 • Alder: 22 år
 • Største resultater i år: Vinder af Liège-Bastogne-Liège, vinder af Slovenien Rundt, vinder af Tirreno-Adriatico, vinder af UAE Tour.

- Jeg er sikker på, at Tadej Pogačar nok skal være der. Og nok skal køre godt i bjergene og køre nogle gode enkeltstarter. Det er svært rigtigt at skulle pege på en svaghed hos ham. Hans hold er også blevet forstærket i forhold til sidste år. Så jeg synes, at det virker meget lovende for ham.

- Men det, der bliver interessant at se, er, hvordan holdet vil køre for ham. Folk som Rafal Majka, Marc Hirschi og Davide Formolo er selv vant til at være kaptajn-typer, så hvordan indfinder de sig i hjælperrollen? Men jeg tror nu godt, de kan finde ud af det. Og så er det bare et vildt stærkt hold.

2. Primož Roglič

Team Jumbo-Visma

- Han har jo bare været en vanvittig etapeløbsrytter de sidste mange år. Jeg ved godt, det endte med at ”gå galt” for ham sidste år ved Touren. Men altså, han blev jo stadig nummer to, selvom man snakker om en stor nedtur. Men en andenplads i Touren er rigtig flot. Og man må også sige, at han har været godt kørende i år. Han var flyvende i Parie-Nice, hvor han vandt flere etaper, men endte med at styrte og smide det hele på jorden. Men han rejste sig og vandt Baskerlandet Rundt, hvor han netop slog rivalen Tadej Pogačar.

Primož Roglič

 • Land: Slovenien
 • Alder: 31 år
 • Største resultater i år: Vinder af Baskerlandet Rundt, tre etapesejre i Paris-Nice, nummer to i La Flèche Wallonne (Har ikke kørt løb siden april).

- Han har ikke kørt løb siden Liège-Bastogne-Liège(Den 25. april, red.), men har i stedet været på højde-træningslejr. En lidt anderledes optakt end han plejer at lave til Touren. Og det bliver jo så spændende at se, hvordan det fungerer for ham. For det er jo lidt uhørt. Man plejer at sige, at enten skal man køre Critérium du Dauphiné eller Schweiz Rundt. Og ikke at køre cykelløb i så lang tid inden et Tour de France, det har jeg ikke hørt om før. Så det bliver spændende at se, hvilket niveau han kommer ind i Tour de France med. Han plejer at være en, der er rigtig dygtig til at træne sig selv i form. Jeg er spændt på at se, hvad han kommer med.

- Han har vundet så meget de sidste par år. Han er bare altid i spil til at vinde, når han stiller op.

3. Richard Carapaz

INEOS Grenadiers

- Det er helt sikkert en fra INEOS-holdet, man skal vælge som en af de tre helt store favoritter. Men det er ikke så enkelt at pege på den rytter. For de skal jo netop udnytte, at de kan holde mange ryttere til ilden og kan komme til at sidde i overtal i bjergene. Og på den måde på skift angribe Roglič og Pogačar.

Richard Carapaz

 • Land: Ecuador
 • Alder: 28 år
 • Største resultater i år: Vinder af Schweiz Rundt.

- Men hvis jeg skal pege på én, så er det Richard Carapaz. Han kørte virkelig flot i Schweiz Rundt og har tidligere vundet Giro d’Italia. Og selvom flere af de andre profiler på holdet også har vundet en Grand Tour, så går jeg alligevel med Carapaz. Han har de der voldsomme, voldsomme angreb i sig, som jeg ikke helt ser de tre andre have. Jeg ved godt, at Carapaz’ enkeltstart måske ikke er helt så god som Richie Portes eller Geraint Thomas’. Men til gengæld tror jeg godt, han kunne finde på at kaste sig ud i et eller andet vildt ridt, som virkelig kan vende tingene på hovedet. Det sker sjældent i Touren, men hvis der skulle komme sådan et vanvidsridt, så kunne det godt være Carapaz, der var bagmanden. Men Carapaz’ enkeltstart er naturligvis hans svaghed, hvor han sandsynligvis kommer til at tabe tid til Roglic og Pogacar begge gange.

ROLF SØRENSENS TOP 3:

1. Tadej Pogačar

UAE Team Emirates

- Min egen personlige favorit er Tadej Pogačar. Sidste år overraskede han alt og alle. Måske lige undtagen sig selv. For han vidste godt, hvordan han stod i forhold til Primož Roglič, som var så god. Det var ligesom hans pejlemærke. De kender jo hinanden godt, og Tadej Pogačar var ikke nervøs for egne evner. Og for mig at se har han ingen svage sider. Nogen vil måske sige hans enkeltstart, men han smadrede jo det hele på enkeltstarten sidste år og vandt Touren på den enkeltstart.

Tadej Pogačar

 • Land: Slovenien
 • Alder: 22 år
 • Største resultater i år: Vinder af Liège-Bastogne-Liège, vinder af Slovenien Rundt, vinder af Tirreno-Adriatico, vinder af UAE Tour.

- Der er ingen, der kan køre fra ham opad. Han vinder sågar også etaper, hvor han kommer til mål med en større gruppe, fordi han er lynhurtig. Han er god til at køre nedad. Han er taktisk helt vildt godt begavet. Og hans allerstørste styrke er nok hans evne til at tage temperaturen på løbet, og så tør han tage det initiativ, der skal til for at vinde de store løb. Det er hans absolutte force. Hans mod er i virkeligheden hans største styrke. Sidste år havde han stort set ikke noget hold omkring sig, men det har han i år, så det er en klar styrke. Men UAE-holdet får jo så også et meget større ansvar i år. Men Tadej Pogačar virker helt rolig ved at have favoritrollen, så han er min super-favorit. Jeg er personligt også fuldstændig vild med ham som rytter.

2. Primož Roglič

Team Jumbo-Visma

- Man kan bare ikke tage Primož Roglič ud af den ligning, der hedder, at han stort set har vundet alt, han er stillet op i. Han magter alle parametre, og der er ingenting, som han ikke kan. Men hans hold har måske set en lille smule svagere ud i år i visse situationer, men det kan også sagtens være fordi, at de sætter alle sejl ind på Touren. Men jeg tror ikke, de vil tage initiativet lige så meget som sidste år.

Primož Roglič

 • Land: Slovenien
 • Alder: 31 år
 • Største resultater i år: Vinder af Baskerlandet Rundt, tre etapesejre i Paris-Nice, nummer to i La Flèche Wallonne (Har ikke kørt løb siden april).

- Det undrer mig, at de tør gøre det der med ikke at køre nogle løb op til Tour de France. Han har jo gjort det før. Det er jo for vildt.

3. Richard Carapaz

INEOS Grenadiers

- Jeg tror, det er Richard Carapaz, de kommer til at satse på hos Team INEOS. Også selvom de både har Richie Porte og Geraint Thomas. Det er et vanvittigt stærkt hold, og det kan blive deres styrke. Især i sidste uge. Carapaz skal finde på noget ekstraordinært, som han gjorde i Giro d’Italia, hvor han virkelig satte tingene på plads. Han har et kæmpe, kæmpe mod. Næsten overmod nogle gange. Han tager virkelig tingene i egne hænder.

Richard Carapaz

 • Land: Ecuador
 • Alder: 28 år
 • Største resultater i år: Vinder af Schweiz Rundt.

- Han kommer jo fra de her vanvittige højder i Sydamerika. Og så har han en enorm styrke i, at han virker meget stærk i modgang også. Cyklingen har ligesom været en vej ud af fattigdommen, så han har bare et ekstra gear, når det gør ondt. Han er en fantastisk ryttertype, som jeg virkelig er vild med. Hans mod er simpelthen fantastisk.

Afstemning

Hvem er din favorit til at vinde Tour de France 2021?