Tour de France

Jumbo-Visma tager til Touren med blå dæk

Jumbo-Visma kommer ikke til at have en konkurrencefordel, fordi de stiller op med blå fordæk under Tour de France.

Du har nok allerede set de blå dæk i gadebilledet i de danske storbyer.

I København, Odense og Aarhus triller de rundt på cykelstierne en masse, og nu bliver de også en del af verdens største cykelløb, Tour de France.

Jumbo-Visma og cykeludlejningsfirmaet Swapfiets har indgået et samarbejde, og det betyder, at Jumbo-Visma skal køre med de karakteristiske blå fordæk rundt i Frankrig.

- Mange fans af professionel cykling er mennesker, som også selv kan lide at bruge en cykel i deres hverdag. Derfor giver det her partnerskab med Swapfiets så god mening.

- For os på Team Jumbo-Visma er partnerskabet en oplagt mulighed for, at vi også får fortaltet bredere publikum, hvad der betyder noget for os udover at vinde cykelløb; menneskers sundhed, en grønnere verden og bedre bymiljøer til gavn for alle, siger Jumbo-Vismas direktør, Richard Plugge, i en pressemeddelelse.

Det er første gang i historien, at et Tour de France-hold stiller op med blå fordæk.

Ingen marginal gains

Storholdet, der har stjernerne Primoz Roglic og Wout van Aert samt danske Jonas Vingegaard i truppen, viste torsdag aften de blå fordæk frem.

Det gjorde de i forbindelse med Tour de France-holdpræsentationen.

Swapfiets er et hollandsk cykeludlejningsfirma, der udlejer cykler på abonnement. Det er med andre ord ikke, fordi Jumbo-Visma har forsøgt at hente et par procenter på modstanderne ved at specialdesigne nye dæk.

Det er blot et led i det treårige lange samarbejde mellem de to parter.

Det blå dæk bliver produceret af dækeksperten Vittoria. Det blå fordæk kom til verden via en helt ny gummiblanding, hvor man bruger silicapulver som fyldstof.

Swapfiets blev grundlagt i 2014 og har i øjeblikket næsten 220.000 medlemmer på tværs af Holland, Tyskland, Danmark, Belgien Italien og Storbritannien.