Tour de France

Dansk Tour-debutant har fået særligt kælenavn i holdbussen

For tre år siden arbejdede Jonas Vingegaard på en fiskefabrik i Vestjylland. Nu kører han for første gang Tour de France.

Jonas Vingegaard får ikke meget tid til at vænne sig til omgivelserne i verdens største cykelløb.

Jumbo-Visma-danskeren debuterer i år i Tour de France, og det bliver ikke på et fripas. Vingegaard har fra start fået en vigtig rolle i jagten på den gule trøje til kaptajnen, Primoz Roglic.

Og det har medført et helt særligt kaldenavn i holdbussen.

- De kalder mig "Primoz' Skygge" i bussen. Jeg skal egentlig bare køre efter ham, fordi jeg har samme højde på sadlen, som han har, så hvis han får problemer, skal jeg give min cykel til ham. Min opgave i Touren er egentlig at være mest hos ham, siger Jonas Vingegaard ved indskrivningen, der i sig selv var lidt af en oplevelse.

- Det er lidt større. Det vil jeg gerne indrømme. Der er lidt flere mennesker til indskrivningen, end der plejer at være til de løb, jeg har kørt i år. Det er større, det hele, men det er kun spændende.

Den 24-årige dansker er en del af et særdeles stærkt Jumbo-Visma-mandskab, der også tæller stjernerne Wout van Aert, Steven Kruijswijk og Sepp Kuss.

- Det er gået rigtig stærkt

At Vingegaard nu er blevet en del af det selskab i Tour de France skyldes først og fremmest præstationerne i denne sæson, hvor han har imponeret stort med flere etapesejre og en samlet andenplads i World Tour-løbet Baskerlandet Rundt.

For bare tre år siden arbejdede Jonas Vingegaard på en lokal fiskefabrik i Vestjylland, mens han kørte for det danske kontinentalhold Team Coloquick.

- Det er gået rigtig, rigtig stærkt, og som holdet har sagt, er det måske også det, der har gjort, at jeg kan udvikle mig så meget, at der var et stort potentiale.

- Det er gået stærkt, men jeg håber, at jeg kan fortsætte med at udvikle mig, siger Jonas Vingegaard.

Jonas Vingegaard har været professionel siden 2019, hvor han skiftede Team ColoQuick ud med det hollandske storhold.