Tour de France

Belgier vinder kaotisk etape med flere grimme styrt

Stjernen Primoz Roglic styrtede med ti kilometer til mål på 3. etape, som blev afgjort i en massespurt til sidst. Grimme styrt påvirkede etapen.

Top-3 på etapen

  1. Tim Merlier (Alpecin-Fenix)
  2. Jasper Philipsen (Alpecin-Fenix)
  3. Nacer Bouhanni (Arkea-Samsic)

Klassementet

  1. Mathieu van der Poel (Alpecin-Fenix)
  2. Julian Alaphilippe (Quick-Step) +0'08
  3. Richard Carapaz (INEOS) +0'31

Trøjerne efter etapen

  • Gul: Mathieu van der Poel
  • Prikker: Ide Schelling (BORA)
  • Grøn: Julian Alaphilippe
  • Hvid: Tadej Pogacar

Se alle resultater her: Etapen / klassementet

Stjernen Primoz Roglic styrtede med cirka ti kilometer til mål. Hele Jumbo-Visma-holdet blev sat til at hjælpe Roglic med at komme tilbage til feltet, mens Roglic kørte med store skader på sig. Den slovenske stjerne havde stort besvær med at sidde på hjul, hvorfor han endte med at tabe tid.

Kort før målstregen styrtede forhåndsfavoritten Caleb Ewan også.

Dagens danskere

Både Søren Kragh og Kasper Asgreen spillede en stor rolle på de sidste kilometer, da udbruddet skulle hentes, og positionskampen var på sit højeste. Begge danskere tog mange tunge tråd og fik vist sig godt frem til sidst. Jonas Vingegaard fik også en vigtig rolle med at få kørt Primoz Roglic i mål efter den kaotiske afslutning.

Sådan forløb etapen

Af Ritzau

Mandagens etape bød på 183 flade kilometer fra Lorient til Pontivy, og det var ventet, at det skulle ende med en spurt. Men de mange styrt satte et uønsket præg på etapen.

Blandt andre sprinterne Caleb Ewan (Lotto Soudal) og Peter Sagan (Bora) røg i asfalten kort før målstregen.

Merlier vandt foran holdkammeraten Jasper Philipsen og Nacer Bouhanni (Arkea-Samsic), og det var den 28-årige belgiers første etapesejr i Tour de France.

Dagen forløb ellers for det meste som ventet. Fem ryttere stak afsted straks fra første fløjt, og feltet lod dem øjeblikkeligt slippe væk.

Igen var Bora-holdets Ide Schelling iblandt dem - denne gang iført den prikkede bjergtrøje, fordi bjergkonkurrencens nummer et, Mathieu van der Poel, som bekendt kørte rundt i den gule trøje.

Med ham kom Maxime Chevalier og Cyril Barthe (B&B Hotels), Michael Schär (AG2R) og Jelle Wallays (Cofidis). Af dem var Barthe bedst placeret i klassementet - hele 8,44 minutter efter Mathieu van der Poel i førertrøjen.

Derfor tog feltet det helt roligt, og de fem rytteres forspring voksede hurtigt til den af feltet tilladte afstand, og alt var lagt an til en udramatisk tur frem mod den forudsete massespurt, da det pludselig ændrede sig med 144 kilometer til mål.

Ineos-stjernen og den tidligere Tour-vinder Geraint Thomas så ukoncentreret ud i feltet, da han ramte et vejbump, væltede og rev Jumbo-Visma-rytterne Tony Martin og Robert Gesink med sig.

Gesink, som var udset til en rolle som vigtigt hjælper for Primoz Roglic, måtte kort efter udgå af årets Tour.

Thomas selv så stærkt forslået ud, men kom tilbage på cyklen og nåede op til feltet igen med holdkammeraters hjælp.

Ude foran hentede Schelling det ene bjergpoint, der bringer ham i bjergtrøjen på 4. etape, før han - og siden udbryderkollegerne - blev halet ind af feltet med fem kilometer til mål, hvorefter mange styrt prægede afslutningen.

Feltet fortsætter tirsdag fra Redon til Fougères. En 150,4 kilometer lang etape, der igen ligger til sprinterne.