6. etape | Tours > Châteauroux | 1. juli

Alt afhænger af vinden, men det her ligner en klassisk sprinteretape.

Etapens favoritter er opdateret den 30. juni kl. 13.30.

Favoritter

***** Mark Cavendish

**** Tim Merlier

*** Cees Bol, Arnaud Demare

** Jasper Philipsen, Nacer Bouhanni, Mads Pedersen

* Peter Sagan, André Greipel, Danny van Poppel, Christophe Laporte, Michael Matthews, Sonny Colbrelli

Se hele etapen LIVE på TV 2 PLAY​

Det første jeg tænkte, da jeg så etapen

Klassisk sprinteretape, som også hører sig til i Tour de France.

Nøglepunktet

Alt afhænger af vinden, men km 114, 5 og byen Valencay kan meget nemt blive stedet, hvor løjerne starter, hvis vinden er der.

Hvis jeg var sportsdirektør…

…for alle andre hold end Deceuninck - Quick-Step, ville jeg sige: ”Prøv at holde jer til dem, for den slår næsten aldrig fejl. Deceuninck - Quick-Step sidder der altid på det rigtige tidspunkt.”

Betydning for klassement

Som altid med sidevindsetaper kan det ramme begge sider af spektret. Det kan blive højintenst med folk spredt ud over de franske veje som konfetti nytårsaften, eller der kan være bred front og masser af tid til at fortælle røverhistorier.

Ruten

Jeg ved godt, at min gode kollega Rasmus Staghøj ikke bryder sig om ordet transportetape, men det er klart, at når man starter i Bretagne og gerne vil i retning af Alperne, så er der noget distance, der skal tilbagelægges.

Dermed ikke sagt at det bliver en kedelig etape, for både startbyen Tours og målbyen Châteauroux er berømt eller berygtet for sidevindskørsel. 13. etape i 2013 bød på netop det, hvor starten gik i Tours, og løbet sluttede i Saint-Amand-Montrond med passage gennem Châteauroux undervejs.

Her angreb Saxo-Tinkoff to gange undervejs. Først fik de kørt Valverde fuldstændig ud af lystavlen. Siden gav de Sky og Froome en forskrækkelse, hvor han mistede et minuts penge

Vi sĂĄ sidste ĂĄr, hvor hurtigt det kan gĂĄ pĂĄ 8. etape. Tadej Pogacar blev fanget det forkerte sted, og han slap nĂĄdigt fra det med et tidstab pĂĄ 1 minut og 21 sekunder.

Lige meget hvad skal sprinterne nok holde sig til. Châteauroux er også kendt for store sprinternavne, der sejrer her. Mark Cavendish har to sejre og Mario Cipollini en enkelt. Jeg er ret sikker på, at den næste i rækken af sejrherrer her bliver endnu et stort sprinternavn