Tour de France

Mørkøv har ventet 13 år på sin måske sidste chance

Banedisciplinen parløb er tilbage på OL-programmet, og det er en kæmpemæssig motivation for Tour-aktuelle Michael Mørkøv.

I disse dage viser Michael Mørkøv sig frem i verdens største cykelløb med prædikatet 'verdens bedste leadout-mand'.

Men før vi har set os om, jagter han en endnu større titel.

Efter Tour de France skal Mørkøv nemlig til OL i Tokyo, hvor han sammen med Lasse Norman Hansen skal køre banedisciplinen parløb.

- Da jeg hørte, at parløb kom tilbage på OL-programmet, tændte det en ild i mig, siger Mørkøv til Velonews.

- Det gav kæmpestor motivation at komme tilbage og kæmpe om medaljer. Måske er det min sidste chance, så jeg er lykkelig for, at det kom tilbage, mens jeg stadig er aktiv.

Mørkøv deltog i disciplinen ved OL i Beijing i 2008, hvor han sammen med Alex Rasmussen blev nummer seks.

Drømmen brast efter VM-guld

Dengang fyldte karrieren på banen stort set alt for Mørkøv, og året efter blev parret verdensmester.

Øjnene var allerede rettet mod næste OL i London, men så kom den nedslående melding.

- Da vi var verdensmestre, besluttede de at pille parløb af OL-programmet. Det var selvfølgelig en stor nedtur for os, for det var vores store disciplin, siger Mørkøv.

- Det var dér, vi havde vores bedste chance for at vinde en medalje. Det var et slag i ansigtet, når man var verdensmester.

Til OL som verdensmester

13 år senere kan Mørkøv dog glæde sig over et længeventet comeback, og denne gang er han også blandt de absolutte topfavoritter til guldmedaljerne.

Han og Lasse Norman Hansen blev nemlig verdensmestre sidste år.

Mens Norman Hansen kan forberede sig 100 procent målrettet på OL, skal Michael Mørkøv altså lige igennem 21 etaper og flere tusinde kilometer på de franske landeveje og i bjergene først.

- Tour de France er en fremragende forberedelse til OL. Vi er heldige med, at parløb ligger på næstsidste OL-dag, så jeg har næsten 20 dage fra Tourens afslutning til OL. Der er plads til forberedelse, og Touren kommer til at gøre mig stærkere, siger Mørkøv.