Cavendish langer ud efter konkurrenter i vinderinterview

Mark Cavendish er glad for sin anden sejr i årets Tour de France, men han forstår ikke de andre sprinterhold.

Mark Cavendish gjorde det igen.

På torsdagens 6. etape var den 36-årige brite nok en gang den hurtigste mand i Tour-feltet. Og han var selvsagt glad for sin anden etapesejr i dette års Tour de France.

- Det var fedt. Wow. Det er ti år siden, jeg sidst vandt her. Det er virkelig specielt, siger Cavendish i vinderinterviewet, hvorefter han begynder at prikke lidt til de andre hold:

- Vi snakkede om, hvordan vi skulle gribe det an, fordi der er så mange stærke sprinterhold her i Touren, som alle sammen ønsker at få fronten af feltet. Jeg forstår ikke, du bringer et helt sprinterhold med til Touren, men at du så ikke kører spurten. Mange af sprinterholdene havde ryttere med i det første udbrud, hvor vi havde Kasper Asgreen.

- Og lige pludselig gik de franske hold som FDJ og Arkea-Samsic, som ikke havde folk med, i panik, fordi der var en gruppe afsted. Men så trækker de ikke. Og i finalen, hvor de har alle mand, forventer du, de kommer frem. Men som sædvanligt er det Alpecin-Fenix, der arbejder sammen med os oppe i fronten. Og de viste sig også at være de stærkeste i fronten til sidst.

FDJ er taget til Touren med Arnaud Demare som den helt store stjerne, og han er unægtelig en af cykelsportens bedste sprintere. Arkea-Samsic har sprinteren Nacer Bouhanni som den store stjerne sammen med Nairo Quintana.

På 6. etape blev Demare blot nummer fire, mens Bouhanni blev nummer to. Begge to uden synderlig hjælp fra holdkammeraterne.

Michael Mørkøv spillede nok en gang en stor rolle i Mark Cavendishs sejr.

Cavendish tog her til aften sin Tour de France-etapesejr nummer 32 i karrieren. Han er derfor blot to sejre fra at tangere Eddy Merckx's rekord på 34 sejre.

Top-3 på etapen

  1. Mark Cavendish (Quick-Step)
  2. Jasper Philipsen (Alpecin-Fenix)
  3. Nacer Bouhanni (Arkéa-Samsic)

Klassementet

  1. Mathieu van der Poel (Alpecin-Fenix)
  2. Tadej Pogacar +0'08
  3. Wout van Aert (Jumbo-Visma) +0'30

Trøjerne efter etapen

  • Gul: Mathieu van der Poel
  • Prikker: Ide Schelling (BORA)
  • Grøn: Mark Cavendish
  • Hvid: Tadej Pogacar (UAE)

Se alle resultater her: Etapen / klassementet